2020. május 27.,
szerda, Hella napja

További szigorítások a járvány miatt Nagy-Britanniában és Franciaországban

Hír TV

2020. március 24., kedd 10:21

A koronavírus-járvány terjedése miatt a britek csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el otthonukat. Kizárólag az alapvető szükségleti cikkek megvásárlása céljából. Franciaországban is további szigorításokat vezetnek be. A nyugat-európai államban 2 újabb orvos és egy idősotthon 20 lakója vesztette életét a gyilkos kór következtében.

Rendőrök járőröznek a francia fővárosban. Az egyenruhások azt ellenőrzik, hogy engedéllyel hagyták-e el otthonukat azok, akik útra keltek. Minden feltartóztatott személynek igazolnia kell, hogy okkal van az utcán.

A korona-vírus-járvány terjedése miatt Párizs gyakorlatilag teljesen kiürült. Országszerte zárva tartanak a szabadtéri piacok, és szigorították a sportolási célból engedélyezett kijárást is.

Bár egyre komolyabb intézkedéseket vezetnek be, továbbra sem lesz teljes kijárási tilalom. Ezt a miniszterelnök jelentette be. Edouard Philippe hozzátette, a fertőzés terjedése megfékezésének érdekében a március 17-én életbe lépett korlátozások hetekig érvényben maradnak.

Az Egyesült Királyságban sem sikerült gátat szabni a kór terjedésének. London ezért követi Párizs példáját, és a britek is csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el otthonukat.

A lakosok kizárólag az alapvető szükségleti cikkek megvásárlása céljából mehetnek el otthonról. Kivételt jelent, ha valaki orvosi segítségre szorul, más rászorulóról gondoskodik, vagy ha munkába utazik. A hírt a szigetország miniszterelnöke jelentette be.

A kormányfő külön kiemelte, akinek dolgoznia kell, lehetőség szerint azt otthonról oldja meg.

Boris Johnson arról is beszámolt, hogy az előírásoknak rendőrségi úton is érvényt lehet szerezni.

Vagyis ha valaki nem tesz eleget az elrendelt intézkedéseknek, az hatósági eljárást von maga után.

Hír TV