2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Külföld

További pozíciókat szerezhet a Matteo Salvini vezette jobboldal

Jobboldali sikert várnak az Olaszország hét tartományában rendezett helyhatósági választásokon. A tartományok többségében már most is a jobboldal kormányoz, amiért - Salvini szerint - a baloldali kormánynak le kellene mondania. Ezt azonban a Demokrata Párt és az Öt Csillag Mozgalom vezetői kizárták.

További pozíciókat szerezhet a Matteo Salvini vezette jobboldal a helyhatósági választáson.

A tartományok többségében már most is a jobboldal kormányoz, ami Salvini szerint hűen tükrözi az országos politikai erőviszonyokat.

A felmérések szerint az is elképzelhető, hogy 5-1-re győz a tartományi választásokon a jobbközép koalíció, amelyet Matteo Salvini, a Liga, Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek és Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország! nevű párt elnökének szövetsége alkot.

Optimista Giorgia Meloni az Olasz Testvérek párt elnöke. Az ellenzéki politikus abban reménykedik, hogy ha a jobboldal elsöprő győzelme ellenére a kormánykoalíció nem mondana le, akkor Sergio Mattarella államfő fog közbeavatkozni, hogy megtörténhessen a kormányváltás. Jelenleg 19 olasz tartományból 13-at a jobboldal vezet. Ez a szám tovább növekedhet, akár 16-ra is.

Az ország közvéleménye ugyanis változást akar.

A kormánykoalíció azzal próbálta esélyeit javítani, hogy a helyhatósági választással egy időben népszavazást is tartanak a 945 fős parlament létszámának 600-ra csökkentéséről.

A jobboldal abban bízik, hogy a referendum elbukik, aminek következtében az 5 Csillag Mozgalom jelentéktelen erővé válik, a kormánykoalíció pedig megbukik, ami megnyitja az utat az előrehozott választások előtt, amelynek egyértelmű esélyese a jobboldali pártszövetség.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Visszatértek az asztronauták a kínai űrállomásról

Az asztronauták az elmúlt három hónapban előkészítő és tudományos munkákat végeztek, és két űrsétát is tartottak. 2021. szeptember 17.

Megduplázódott a Spanyolországba érkező illegális migránsok száma tavaly óta

A Kanári szigeteken csak a szerdai napon 12 csónak kötött ki, 365 bevándorlóval a fedélzetén. 2021. szeptember 17.

Biztonságra vágynak az amerikai választók

Tavaly még a járványtól való félelem és az erős indulatok jellemezték a tengerentúli polgárokat, idén azonban a szorongás és bizalomvesztés váltotta fel ezeket az érzéseket 2021. szeptember 17.

Legfrisebb híreink

Fricz Tamás:

Fricz Tamás kutatási tanácsadó, Alapjogokért Központ

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!