2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Tovább tombol az ítéletidő Olaszországban

A hatóságok szerint eddig 29 áldozata van az olaszországi viharoknak. Szicíliában egy 9 tagú család vesztette életét, amikor házukat elöntötte a víz. Olaszországon heves esőzések és viharos szelek söpörnek végig, a károk több milliárd eurósak.

  • Tovább tombol az ítéletidő Olaszországban

Több halálos áldozatot is követelt az olaszországi súlyos időjárás. Palermo mellett egy kilenc fős család vesztette életét, mert folyó elöntötte otthonukat. A család éppen egy születésnapot ünnepelt.

Sajnáljuk ami történt. megdöbbentő. Ez egy olyan tragédia, amit el lehetett volna kerülni. Nem tudom, talán a folyót kellett volna megtisztítani. Sajnos megtörtént és amikor ezek a tragédiák megtörténnek, hirtelen történnek meg, semmiféle jelük nincs. Tegnap délutánig minden rendben volt itt. Nem tudjuk. Sajnálom azokat a gyerekeket. Összetörik a szívem.– mondta Maria Rosaria La Monica helyi lakos.

A heves esőzések és az erős szél egész Olaszországot sújtják. Fák dőlnek ki és falvakat, utakat zárnak el a külvilágtól. Az olasz hatóságok szerint a halálos áldozatok száma megközelíti a harmincat országszerte.

Ott van a folyó, a folyó kilépett a medréből odalent. Ha megnézi látni lehet az egész utat, amit a folyó csinált. Sajnos áldozatokat is szedett az idén, de máskor is volt már ilyen. Sajnos az idén ez súlyosabb– nyilatkozta Loreto Gariti önkéntes tűzoltó. Giuseppe Conte olasz kormányfő óriási tragédiának minősítette az időjárás okozta károkat Sziciliában. .

Már bejelentettem, hogy a jövőhéten a kabinet szükségállapotot hirdet minden érintett régióban. Szicília már kérte, hogy hirdessünk szükségállapotot, de úgy vélem, hogy a legutóbbi tragédiák és az időjárás okozott károk fényében újra kérni fogják. Segítséget kell nyújtanunk és gyorsan forrásokat elkülönítenünk, hogy segíthessünk az áldozatokon– jelentette be Giuseppe Conte. 

Észak-Olaszországban is tombol az időjárás. A 190 kilométer per órás szél több százéves fenyőket csavart ki az Alpokban, Trentino és Veneto tartományokban. A Dolomitoknál több ezer vörös luc dőlt ki, miközben a földcsuszamlások miatt járhatatlanok lettek az utak és falvak záródtak el a külvilágtól. A venetoi kormányzó szerint a viharok legkevesebb egymilliárd eurós kárt okoztak eddig.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!