2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Tovább terjed a járvány Nyugat-Európában

Jövő héttől tilos hatnál több embernek együtt tartózkodnia Nagy-Britanniában. A friss kormányrendelet szerint ennél többen nem gyűlhetnek össze a parkokban, éttermekben, és egyéb közösségi létesítményekben. Franciaországban is terjed a járvány. Pozitív lett a Tour de France versenyigazgatójának a koronavírus tesztje, akivel egy autóban ült a francia miniszterelnök is.

  • Tovább terjed a járvány Nyugat-Európában

„Örülök, hogy maszkot visel”

– mondja ez a Pepper nevű humanoid robot a lyoni expón. A mérnökök által kifejlesztett eszköz ugyanis képes felismerni, hogy az embereknek fedve van-e az arcuk, és udvariasan emlékezteti őket, hogy ha nem.

A robotzsaru már több országban üdvözli a boltokban, közterületeken lévőket, a járvány elleni védekezés részeként most Franciaországban is egyre több helyen fogják alkalmazni ezt a megoldást. A járvány ugyanis továbbra is rohamosan terjed az országban, a napi esetszámmal párhuzamosan ráadásul több megyében a kórházi betegek száma is jelentősen nő. A francia elnök elővigyázatosságra kérte a lakosságot.

Nem szabad a magánéleti pillanatokban sem elengednünk magunkat, hiszen a fertőzések gyakran a házibulikban, a családi rendezvényeken történnek

– figyelmeztetett a francia elnök, aki jelezte, hogy pénteken vitatja meg a biztonsági tanács a járvány terjedésének megfékezését célzó újabb intézkedéseket.

Közben kiderült, hogy elkapta a koronavírust a Tour de France versenyigazgatója is, akivel egy autóban ült a francia miniszterelnök. Jean Castex első tesztje negatív lett.

Újabb szigorítások Nagy-Britanniában, százak a cseh kórházakban

Újabb szigorítások mellett döntött a brit kabinet is. Nagy-Britanniában jövő héttől tilos hatnál több embernek együtt tartózkodnia. A hétfőtől életbe lépő kormányrendelet szerint ennél többen nem gyűlhetnek össze a parkokban, éttermekben, és egyéb közösségi létesítményekben. Kivételt képeznek a szabály alól az iskolák, a munkahelyek, valamint az esküvők és a temetések is. A szigetországban az utóbbi napokban jelentősen emelkedett az új napi fertőzések száma, a hétvégén csaknem 3 ezer új koronavírusos beteget regisztráltak 24 óra alatt. 

Ismét rekordot döntött a napi új koronavírus-fertőzöttek száma Csehországban is és minden eddiginél magasabb az aktív igazolt betegek száma, akik közülük több száz embert kórházban kezelnek. Legutóbb április végén volt ennyi súlyos beteg. Csehország ezzel az Európai Unió hatodik legfertőzöttebb államának számít Spanyolország, Franciaország, Horvátország, Románia és Málta után.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!