2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Tovább szigorít Németország a járvány miatt, Franciaországban ismét nőtt a fertőzésszám

Február közepéig meghosszabbítják és meg is szigorítják a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozásokat Németországban. Berlin célja, hogy megakadályozza a kór Nagy-Britanniában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb változatának terjedését. Franciaország is kész további óvintézkedések megtételére, miután nőtt az új betegek száma.

  • Tovább szigorít Németország a járvány miatt, Franciaországban ismét nőtt a fertőzésszám

Folyamatosan oltják az embereket Németországban. Már több százezren jutottak koronavírus elleni vakcinához, és a következő hetekben folytatódik a tömeges oltás.

Bár a járvány terjedésének üteme lassult, a szövetségi kormány elővigyázatosságból február közepéig meghosszabbítja és tovább szigorítja a korábban elrendelt korlátozásokat.

Berlin célja, hogy megakadályozza a kór Nagy-Britanniában azonosított, fertőzőképesebb változatának terjedését.

A kancellár azt mondta, a pandémia második hulláma miatt tavaly novemberben bevezetett intézkedések eredményesek, az új fertőzések és az intenzív kórházi kezelésre szoruló betegek száma pedig csökkenő tendenciát mutat.

Angela Merkel ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a mutáció megerősödése az egészségügyi rendszer túlterheltségéhez vezethet, ezért továbbra is fontos az óvatosság.

Angela Merkel külön kiemelte, hogy bevezetik a közösségi közlekedésben és az üzletekben az orvosi maszk, vagy az FFP2 védelmi osztályú, illetve KN95/N95 jelzésű részecskeszűrő maszkok viselését.

Emellett a munkaadók kötelesek lehetővé tenni az otthoni munkavégzést mindenki számára, ha nem feltétlenül szükséges a személyes jelenlét.

Németországhoz képest Franciaországban rosszabb a járványhelyzet. Párizs adatai szerint ismét nőtt az újonnan regisztrált napi fertőzések száma.

Az egészségügyi miniszter szerint a legnagyobb gondot a vírus angliai mutációja jelenti. Ezért döntött úgy a kormány, hogy este 8 óra helyett már 6 órától kijárási tilalmat rendelnek el.

Miután Franciaországban az oltási kampány lassú más államokhoz képest, ezért a kormány fel akarja gyorsítani a vakcinák beadását.

Terv szerint több száz központot létesítenek a következő hetekben, ahol fel lehet venni az oltást. Az ellenszereket pedig heti rendszerességgel szállítják a centrumokba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!