2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Külföld

Tovább nőtt a halálozás Oroszországban a központi munkaszünet ellenére

A központi munkaszünet ellenére tovább nőtt a járvány okozta halálozás Oroszországban.

  • Tovább nőtt a halálozás Oroszországban a központi munkaszünet ellenére

A koronavírus-járvány okozta halálesetek száma kedden újabb csúcsra emelkedett: egy nap alatt 1178-an vesztették életüket.

Az orosz járványügyi operatív törzs adatai szerint az újonnan feljegyzett fertőzöttek száma 39 008 fő volt annak ellenére, hogy az országban Vlagyimir Putyin elnök rendeletére negyedik napja szünetel a munka, hogy így fékezzék meg a SARS-CoV-2 vírus okozta megbetegedések terjedését.

A munkaszünet november 7-én ér véget, ám Putyin közölte, hogy a kór által leginkább sújtott régiókban szükség esetén több nappal meghosszabbítható a leállás. Novgorod már élt is a lehetőséggel, a város vezetése bejelentette, hogy további egy héttel megtoldja a munkaszünetet.

Oroszországban egy hónapja szinte minden nap rekordmagas az újonnan fertőzöttek és a vírus halottainak száma. A 146 millió lakosú országban a felnőtt lakosságnak csupán a 35 százaléka van teljesen beoltva.

Putyin hétfőn "nagyon súlyosnak" minősítette a járványhelyzetet.

Oroszországban a vírus 8,6 millió embert fertőzött meg eddig, és az orosz operatív törzs közlése szerint több mint 240 ezer halottja van a járványnak. A Roszstat állami statisztikai hivatal múlt heti jelentése alapján azonban 462 ezren is meghalhattak a koronavírus miatt 2020 áprilisa és idén szeptember között.

Orosz tisztségviselők közölték, hogy a törzs adataiban csak azok szerepelnek, akiknél koronavírus volt a fő halálok, a számokat pedig egészségügyi intézményektől veszi át. A Roszstat ugyanakkor szélesebb kritériumrendszerrel kalkulál, és a halottak számát a polgári regisztrációból szerzi be.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!