2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Tovább nőtt a Fülöp-szigeteken tomboló tájfun halálos áldozatainak száma

A Fülöp-szigeteken tomboló Doksuri tájfun okozta halálos áldozatok száma 39-re emelkedett a viharos idő okozta hajóbaleset áldozatainak számával együtt. A trópusi vihar közben elérte Kína partjait.

  • Tovább nőtt a Fülöp-szigeteken tomboló tájfun halálos áldozatainak száma

A Fülöp-szigeteki Rizal tartomány partjai közelében, Manilától keletre csütörtökön felborult MBCA Princess Aya személyszállító hajó 26 utasa halt meg a parti őrség pénteki jelentése szerint. A mentőegységeknek 40 utast sikerült kimenteniük a vízből.

A katasztrófát a közlemény szerint az okozta, hogy az erős széllökések miatt az utasok pánikba estek, és egyszerre menekültek a fedélzet egyik oldalára, ami miatt a hajó felborult.

A Fülöp-szigeteket csütörtökön hagyta el a Doksuri tájfun, amelynek az áradások, földcsuszamlások és egy baleset miatt legkevesebb 13 halálos áldozatuk volt a katasztrófavédelem jelenése szerint. Hat ember villámárvizekben fulladt meg, hatot földcsuszamlás ölt meg, egy személy pedig a fejére eső kókuszdió miatt lelte halálát.

A Fülöp-szigetek 43 tartományában több mint 500 ezer lakost érintett a Doksuri. Közülük több mint 42 ezer embernek kellett elhagynia otthonát - tette hozzá a katasztrófavédelem.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint egy újabb vihar tart a Fülöp-szigetek felé. A Khanun trópusi vihar valószínűleg nem ér partot a Fülöp-szigeteken, de felerősíti a délnyugati monszunt, és további heves esőzéseket okoz.

A Doksuri tájfun pénteken elérte Kína partjait. A vihar erős széllel és heves esőzésekkel csapott le Fucsien tartományra, ahol villanyvezetékeket szakított le, tüzeket okozott, fákat döntött ki. A szélsőséges időjárás miatt gyárak és bevásárlóközpontok is bezártak.

A Doksuri a második tájfun, amely alig két hét alatt betört Kínába. A vihar északi irányban halad, a kínai meteorológia szolgálat szerint tíz tartományban kell heves esőzésekre számítani.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!