2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Tovább fogy a levegő Netanjahu körül

Újabb vádemelést javasol az izraeli rendőrség az ügyészségnek Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő és felesége ellen csalás, korrupció és hivatali hatalommal való visszaélés gyanújával. Ez már a negyedik ügy, amiben a rendőrség vádemelést kér az ügyészségtől.

  • Tovább fogy a levegő Netanjahu körül

Újabb vádemelést javasol az izraeli rendőrség az ügyészségnek Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő és felesége ellen csalás, korrupció és hivatali hatalommal való visszaélés gyanújával.

A gyanú szerint Netanjahu olyan szabályozási engedményeket hagyott jóvá, aminek eredményeként az egyik távközlési szolgáltató több száz millió dollár értékű haszonra tett szert. A vállalat tulajdonosának egyik hírportálján közben kedvező színben tüntették fel a kormányt.

A rendőrség szerint ez vesztegetés és erre elegendő bizonyítékuk van már.

„Világos mindenkinek az előre meghatározott ajánlások és a megfontolt kiszivárogtatások, a romlott eljárás és hamis vádak átláthatósága és jól időzítettsége ellenem és feleségem ellen. A nyomozás bunda volt. Sem a megállapítások, sem az időzítés nem meglepő” – reagált az izraeli miniszterelnök.

Idén már javasoltak vádemelést a miniszterelnök és felesége ellen, egyebek mellett nagy értékű ajándékok elfogadása, a közpénzek felelőtlen költése illetve tiltott médiabefolyásolás miatt. Az izraeli kormány tagjai abban reménykednek, hogy a rendőrség téved.

„Nagyon remélem, hogy a rendőrség javaslatáról kiderül, hogy hamis. Remélem és imádkozom azért, hogy a miniszterelnök ártatlan legyen és a kormány folytathassa munkáját az izraeli népért” – nyilatkozta Uri Ariel mezőgazdasági miniszter.

A jeruzsálemi lakosok egy része azonban inkább arra számít, hogy a miniszterelnök megbukik.

„Igazából elégedett vagyok. Úgy vélem, hogy az ilyen hírek egy jobb jövő reményét hozzák, mert szerintem elegünk van Netanjahuból. Szerintem nagyon rossz volt. Elvette a reményeinket és a terveinket a jövőre nézve és úgy hiszem, hogy ezzel végre pont kerül a miniszterelnöksége végére. Legalábbis remélem” – vélekedett egy helyi kertész.

A negyedik alkalommal miniszterelnökségét töltő Netanjahu egyre nehezebben hiteti el az emberekkel, hogy ártatlan.

„Úgy hiszem, hogy van valóságtartalma a híreknek, mert nem ésszerű az, hogy Bibit nem érdekelték ezek az ügyek, aztán ártatlanként kerül ki belőlük. Úgy hiszem, amikor komoly gyanú merül fel és kiderül, hogy a vádak igazak, akkor már más miniszterelnökök is kerültek börtönbe, és akkor ő is ott fog kikötni. Semmit sem tehet ellene” – hangzik egy nyugdíjas véleménye.

Ellenzéki vezetők vasárnap Netanjahu lemondását követelték. Cipi Livni a legnagyobb ellenzéki párt, a balközép Cionista Tábor vezetője szerint: a miniszterelnöknek távoznia kell még azelőtt, hogy tönkretenné a bűnüldöző egységeket annak érdekében, hogy a saját bőrét mentse. Az Izraeli Munkáspárt vezetője is lemondásra szólította fel, és előre hozott választások kiírását szorgalmazta. A parlamenti választások 2019 novemberében esedékesek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!