2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Tovább dagad a 2016-os Trump-kampány körüli botrány

Letartóztatták és 250 ezer dolláros pénzbírságra ítélték Donald Trump politikai kampánytanácsadóját Floridában. Roger Stone-t összesen hét rendbeli bűncselekménnyel vádolják. Az ügy annak kapcsán pattant ki, hogy jelenleg is folyik a nyomozás a 2016-os választási kampányba való orosz beavatkozással kapcsolatban.

  • Tovább dagad a 2016-os Trump-kampány körüli botrány

Nincs köze az amerikai elnöknek Roger Stone bűntetteihez – közölte a Fehér Ház szóvivője. Az FBI péntek reggel vette őrizetbe Donald Trump elnök régi szövetségesét, aki ellen többek között a hatóságok akadályozása, hamis tanúzás és tanúk befolyásolása vádjaival indult eljárás. A politikai stratégát délután a Floridában állították bíróság elé, a szövetségi bíró 250 ezer dolláros pénzbírságot és utazási korlátozást szabott ki a vádlottra.

„Nem vagyok ügyész, és nem olvastam a dokumentumot. Nem fogok olyan dolgokba belemenni, amiket nem tudok. Amit viszont tudok, az az, hogy ennek semmi köze nincs az elnökhöz, vagy a Fehér Házhoz”– mondta Sarah Sanders a Fehér Ház szóvivője. 

A vádiratot az a különleges ügyész készítette, aki a 2016-os választási kampányba való orosz beavatkozást vizsgálja. A dokumentumban szereplő bizonyítékok alapján Stone-nak köze volt ahhoz, hogy a WikiLeaks kiszivárogtatta a Demokrata Párt ellopott e-mailjeit. Robert Mueller ügyész szerint Stone tagadta, hogy kapcsolatban állna a WikiLeakssel, és azt sem ismerte el, hogy lennének felvételei ezekről a beszélgetésekről. Ezen kívül több tanút is meg akarta győzni, hogy tartsanak vissza információkat.

Stone úgy nyilatkozott, szerinte Robert Mueller, különleges ügyész csak azért koholta a vádakat, hogy elhallgattassa őt.

Úgy gondolom a Különleges Ügyész hivatalából származó információk megkérdőjelezhetők. Mueller Úr legalább nyolc korábbi, főleg fiatal kollégámat terrorizálta a nyomozásával. Garantálni tudom, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak az orosz beavatkozásról, sem pedig az állítólagos WikiLeaks-es email-hackelésről. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy Mueller Úr csapatával együtt valamilyen koholt bűntettel akarnak elhallgattatni engem– véli Roger Stone, Donald Trump korábbi kampánytanácsadója.

Stone hivatalosan nem volt Trump kampánystábjának tagja, de hosszú éveken keresztül volt az elnök informális tanácsadója. A politikus a hatodik személy, akit a különleges ügyész nyomozása során őrizetbe vettek. Az amerikai elnök az ország történelmének legnagyobb boszorkányüldözésnek nevezte a Mueller-bizottság tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!