2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 20:15

Külföld

Torzítja a választói akaratot az amerikai választási rendszer

Akár kevesebb szavazatot kapva is elnök lehet Donald Trump. Ezt Erdélyi Rezső Krisztián közölte az amerikai elnökválasztásról készített műsorunkban.

  • Torzítja a választói akaratot az amerikai választási rendszer

Az amerikai szavazók elektorokat választanak, és ők döntenek majd az elnökről. Minden tagállam lakosságarányosan rendelkezik adott számú elektorral, és ha egy jelölt akár csak egy szavazattal is többet kap az államban, akkor az összes ottani elektort megszerzi magának.

A választói akaratot torzító rendszer megváltoztatására azonban nincs esély. Ahhoz ugyanis az elektori rendszer kedvezményezettjének, a Republikánus Pártnak a beleegyezésére is szükség van – szögezte le az Amerika-kutató.

Kapcsolódó anyagok:

USA 2020 – Elnökválasztás: Az amerikai választási rendszer

USA 2020 – Elnökválasztás: Félrevezetőek lehetnek a közvélemény-kutatások

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sokan kaptak furcsa gázszámlát

Sokan kaptak furcsa gázszámlát

A napokban érkeznek vagy már érkeztek meg az új gáz- és áramszámlák. Többeket meglepett az akár több tízezres összeg. A rezsiszámolásban Argyelán József, a Bankmonitor vezető pénzügyi elemzője segített nekünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!