2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Törökországban őrizetbe vettek hat terroristagyanús személyt

MTI

2019. július 3., szerda 18:08

Őrizetbe vett szerdán a török rendőrség hat embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tagjai az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A gyanúsítottakat egy, a dél-törökországi Adanában tartott művelet során vették őrizetbe. Hárman török, hárman szíriai állampolgárok.

Az őrizetbe vett személyeket az adanai rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra. A hatóságok feltételezései szerint Szíriában részt vettek összecsapásokban, majd dzsihadista propagandát készítettek és terjesztettek a közösségi oldalakon.

Törökország az Iszlám Állammal rokonszenvezők hagyományos tranzitországának számít, mind a Nyugat-Európából, mind a Közép- és Dél-Ázsiából érkezők esetében.

Az Iszlám Állam dzsihadistái 2015-ben és 2016-ban sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadásokat és robbantásokat hajtottak végre Törökországban. A legutóbbi merényletet immár több mint két éve, 2016 szilveszterén követte el az egyik tagjuk, aki egy zsúfolt isztambuli mulatóban 39 embert lőtt agyon.

A terrorszervezet feltételezett tagjai és támogatói elleni razziák azóta is rendszeresek Törökországban.

 

MTI

x
Rendkívüli hír