2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Törökországban 1000 közelébe süllyedt az új esetek száma

Törökországban hétfőn az ezres szint közelébe süllyedt a koronavírus-fertőzéssel regisztráltak napi száma - derült ki a Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján megosztott táblázatból, amely szerint az elmúlt nap leforgása alatt 1114 embernél diagnosztizálták a kórokozót, így a fertőzöttek száma 139 771-re nőtt.

  •  Törökországban 1000 közelébe süllyedt az új esetek száma

A napi új esetek száma legutóbb március 26-án járt ilyen "alacsonyan". A járvány volumene április 11-én érte el az eddigi csúcspontját, akkor 5138 ember szervezetében mutatták ki a vírust. A mutató egy nappal ezelőtt, vasárnap 1542-n állt.

A közölt adatok szerint az utóbbi 24 órában 55-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, és ezzel a halálos áldozatok száma 3841-re emelkedett. A kis-ázsiai országban az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta mérséklődik.

Az intenzív gondozásra, valamint a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma hétfőn tovább ereszkedett, az előbbi 1154-ről 1126-ra, az utóbbi 598-ról 578-ra. A gyógyultnak minősítettek száma 3089-cel 95 780-ra nőtt. A gyógyultak száma vasárnap meghaladta az igazolt fertőzöttek kétharmadát.

A 83 milliós országban a hatóságok eddig több mint 1,4 millió vírustesztet végeztek el.

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Isztambulban, a kormányzat videokapcsolaton keresztül tartott ülését követően beszédet tartott. Bejelentette, hogy a személyforgalom előtt április 4-én lezárt 31 tartományból a múlt kedden megnyitott hét után ezúttal további kilenc tartomány, úgymint Adana, Denizli, Diyarbakir, Kahramanmaras, Mardin, Ordu, Sanliurfa, Tekirdag (Rodostó) és Trabzon esetében oldják fel a korlátozást. A legnépesebb tartományok - köztük Isztambul, Ankara és Izmir - továbbra is zárva maradnak.

A török államfő egyúttal közölte, hogy a hétvégi kijárási tilalmakban érintett tartományokban az előttünk álló hétvégén az intézkedés nem csupán kétnapos, hanem négynapos lesz, mert egészen a keddre eső nemzeti ünnepig meghosszabbítják.

Erdogan múlt hétfőn ismertette a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésére vonatkozó terv első ütemét, amelynek keretében egyebek mellett most hétfőn bizonyos feltételekkel újranyithattak a bevásárlóközpontok, azok egyes üzletei, továbbá a borbélyok, a fodrászatok, illetve a szépségszalonok.

A járvány elleni védekezés második fázisa a "kontrollált társadalmi élet" nevet viseli Törökországban.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!