2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Török légitámadás indult a szíriai kurd elnök ellen

Törökország légicsapást mért a szíriai kurd erők támaszpontjaira. Az offenzíva nemzetközi felháborodást keltett. Donald Trump azzal fenyegette meg Ankarát, hogy tönkreteszi a török gazdaságot, ha további erőszakot alkalmaznak Szíriában.

  • Török légitámadás indult a szíriai kurd elnök ellen

Megkezdődtek az amerikai csapatok kivonulása Északkelet-Szíriából. Donald Trump és Recep Tayyip Erdogan magyar idő szerint hétfő hajnalban egyeztetett telefonon a szíriai kurd helyzetről, amely után nem sokkal megindult az amerikai csapatok kivonása Szíriából.

Az amerikai küldöttségek és a mi küldöttségünk tárgyalásokat folytattak és továbbra is folytatnak a helyzetről. Ez ugyanazzal a határozottsággal folytatódik a tegnap esti telefonhívás után is. Hoztunk egy döntést, amelyet mindenki elfogadott. Vagyis csapataink megkezdhetik a támadást- fogalmazott a török elnök.

A helyi kurdok tüntetni kezdtek az Egyesült Államok kivonulásának hírére. A kurd vezetők cserbenhagyással vádolják Washingtont. Véleményük szerint: amíg ők támogatták Amerikát az iszlám állam elleni harcban, az Egyesült Államok most magukra hagyja őket. A török elnök eközben konkrét fenyegetést kapott Donald Trump-tól.

Azt mondtam Törökországnak, ha bármit is tesznek, amelyről azt gondoljuk, hogy nem emberséges - akár Hongkongról beszélünk, akár Szíriáról, a gazdaságuk fogja megszenvedni - nyilatkozta az amerikai elnök.

A török légierő hétfőn megkezdte az offenzívát, csapást mért a szíriai kurd erők főhadiszállása ellen. A szíriai állami televízió úgy számolt be: ezzel megkezdődött az agressziónak minősített török katonai beavatkozás az országban. Áldozatokról nem érkezett hír. A kurdok közölték: felveszik a harcot a török katonákkal, ha azok behatolnak területeikre.

Az Anadolu török állami hírügynökség szerint Törökország további csapatokat küld a szíriai határon állomásozó egységekhez. Több tucat harckocsi, páncélautók és katonai személyzet tart továbbra is Szíria felé.

Erdogan elnök eközben kétnapos látogatáson vesz részt Szerbiában. A török hadművelet miatt az Európai Unió, ezen belül külön Németország és Franciaország, valamint Irán is kifejezte aggodalmát.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Bűncselekmény lehet a Demokratikus Koalíció tagjainak adott kedvezmény – mutatott rá az Origónak a Századvég Intézet alkotmányjogásza. Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: ebből is látszik, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!