2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Tömegbe hajtott egy autó a népszerű spanyol nyaralóvárosban, rengeteg a sérült

A rendőrség egyelőre vizsgálja, mi lehetett a baleset kiváltó oka, de minden jel arra utal, hogy nem terrortámadás történt.

  • Tömegbe hajtott egy autó a népszerű spanyol nyaralóvárosban, rengeteg a sérült

Hétfő délután egy fehér színű városi terepjáró nagy sebességgel a tömegbe hajtott a dél-spanyolországi Marbella belvárosában. Helyi lapok beszámolói alapján a jármű kávézók és éttermek teraszain fogyasztó embereket sodort el. A balesetben legalább tizenkettő személy megsérült, közülük többen súlyosan. Csodával határos módon a tragédia nem követelt halálos áldozatot.

„Délután közepén történt a baleset, amikor a környék tele volt ebédelő ügyfelekkel. Az autó cikkcakkban közlekedett, mindent és mindenkit elsodort”

- fogalmazott a spanyol sajtónak egy étteremtulajdonos, aki szemtanúja volt a tragédiának.

A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint az autót egy 30 éves, spanyol állampolgársággal rendelkező férfi vezette, aki a szülei társaságában utazott a járműben. A nyomozóhatóságok egyelőre vizsgálják, mi lehetett a baleset kiváltó oka, de minden jel arra utal, hogy nem terrortámadás történt.

„Az emberek sikoltoztak, kiabáltak és rengetegen rohant szét minden irányba, mert eleinte senki sem tudta, hogy terrortámadásról van-e szó”

- mondta egy neve elhallgatását kérő szemtanú, aki azt is hozzátette, hogy a rendőrség és a mentők rekordsebességgel a helyszínre érkeztek.

 

A sofőr zavartan viselkedett, amikor kiszállt a járműből, de a helyszínre érkező egyenruhásokkal szemben nem tanúsított ellenállást. Nem megerősített források szerint a férfi mentális problémákkal küzd, és vélhetően antidepresszánsok vagy nyugtatók hatása alatt állt, amikor a tömegbe hajtott.

A nagy közösségi oldalakon megjelent videók tanúsága szerint a sérültek közül többen vérző fejjel feküdtek a tragédia után az aszfalton. Úgy tudni, tíz embert kellett kórházba szállítani, közülük ketten szenvedtek súlyos sérüléseket.

Fotó: Twitter

Ripost

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!