2020. június 2.,
kedd, Kármen, Anita napja

Tomboló hőség Görögországban

2019. július 10., szerda 13:23

Tombol a hőség Görögországban. A hatóságok hőségriasztást adtak ki miután a hellén állam középső részén 40 fok feletti forróság van. A kánikula miatt várhatóan ismét bezárják egy időre majd az Athén szimbólumának számító Akropoliszt. A hatóságok attól tartanak, hogy a turisták rosszul lesznek a tűző napon.

Ellepték a turisták a görög főváros közelében található strandokat. Aki teheti a vízben hűsöl. A 40 fok feletti forróság ellenére sok turistát lehet látni a hellén állam fővárosában is.

Nincs baj, ha nem maradsz túl sokáig a napon. El akartunk menni a szupermarketbe, de meg kellett állnunk hűsölni egy picit. Úgy értem, hogy kicsit melegebb van, mint amire számítottunk - mondta egy holland fiatal.

Az athéni vezetés a település több pontján légkondicionálóval és ingyenes ivóvízzel ellátott pihenőhelyeket állított fel.

Tegnap este érkeztem meg Görögországba. Tombolt a hőség. Szó szerint azt érzem, hogy elolvadok. Szeretnék majd lemenni a tengerpartra és megnézzük majd a szigeteket, ahol remélem kicsit hűvösebb lesz. Mexikóvárosban nem volt ilyen meleg -nyilatkozta egy másik turista.

Múlt hét csütörtökön és pénteken is több órára lezárták az Akropoliszt. A látogatók délután egy és öt óra között nem mehettek fel a fellegvárba, ahol még melegebb van mint Athénban és a mentők is nehezen jutnak fel a romokhoz.

Nagyon meleg van, valószínűleg rákvörösre égtem már - viccelődött egy brit turista.

Az athéni vezetés arra hívták fel a figyelmet, hogy miután ismét 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet a hellén állam középső részén, nagy valószínűséggel ismét lezárhatják az ókori nevezettséget. A hatóságok mindenkitől azt kérték, hogy fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot és ha teheti kerülje a perzselő napsütést.

HírTV