2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Többen meghaltak az isztambuli repülőtéren történt balesetben

Három ember meghalt, 179 megsérült a szerdai isztambuli repülőgép-balesetben - közölték a török hatóságok.

  • Többen meghaltak az isztambuli repülőtéren történt balesetben

 

A Pegasus török légitársaság belföldi járata Izmir városából érkezett Isztambulba. A leszálláskor a Boeing 737-800 típusú gép nem tudott lelassulni, túlfutott a leszállópályán és egy zajvédő falnak ütközve három darabra tört a Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren. A beszámolók szerint a gépen 183-an tartózkodtak.

Fahrettin Koca egészségügyi miniszter csütörtökön azt mondta, hogy a korábban közöltekhez képest a szerencsétlenségnek három halottja és nem 157, hanem 179 sérültje van.

A repülőn 155 török, négy amerikai, négy kínai, három iraki, két izraeli és két kirgiz, illetve egy-egy svéd, szíriai, libanoni, kazah, marokkói és türkmén állampolgár utazott.

A légikikötőt lezárták a forgalom előtt, a gépeket a metropolisz másik nemzetközi repülőterére irányították át.

Újraindult a forgalom az isztambuli Sabiha Gökcen repülőtéren a balesetet követően

Újraindult a légi forgalom csütörtökön az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren, ahol előző este egy érkező járat túlfutott a leszállópályán és három darabra tört. A balesetben három ember meghalt, 180 megsérült.

A Pegasus török légitársaság belföldi járata Izmir városából érkezett Isztambulba. A leszálláskor a Boeing 737-800 típusú gép nem tudott lelassulni, túlfutott a leszállópályán és a füves mező végén egy 30-40 méterrel alacsonyabban elterülő mélyedésbe csúszva három darabra tört. A repülő a közeli autóúttal párhuzamosan futó zajvédő fal mellett állt meg, a hivatalos közlések azonban eddig arra nem tértek ki, hogy a gép nekiütközött-e a falnak.

A balesetet követően a légikikötőt ideiglenesen lezárták a forgalom előtt, a járatokat a metropolisz másik nemzetközi repülőterére irányították át.

A beszámolók szerint a repülőn 183-an tartózkodtak, 177 utas, négy utaskísérő és két pilóta. Az utasok között 155 török, négy amerikai, négy kínai, három iraki, két izraeli és két kirgiz, illetve egy-egy svéd, szíriai, libanoni, kazah, marokkói és türkmén állampolgár volt.

Ali Yerlikaya, Isztambul tartomány kormányzója csütörtökön arról számolt be, hogy a sérültek közül négynek "közepesen súlyos", a többinek viszont "stabil" az állapota.

Az NTV török hírtelevíziónak nyilatkozó légiközlekedési szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a szerencsétlenül járt repülő előtt két másik gép az erős szél miatt nem kísérelte meg elsőre a landolást, hanem átrepült a pálya felett és tett még egy kört a levegőben.

Az Anadolu török állami hírügynökség csütörtökön arról írt, hogy az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) és a Boeing illetékesei Isztambulba fognak látogatni, hogy kivizsgálják, volt-e repülőnek gyártási hibája.

A balesettel kapcsolatban a török főügyészség nyomozást indított.

A Sabiha Gökcen forgalmát legutóbb január 7-én függesztették fel csaknem 24 órára, miután a Pegasus egyik érkező járata ugyancsak túlfutott a leszállópályán. Az akkori balesetben senki nem sérült meg, a gép 164 utasát csúszdákon mentették ki.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!