2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Több száz migráns torlódott fel Szerbiában

Több száz illegális bevándorlót szállítottak el Törökkanizsáról. A menekültek loptak és nem tartották be a járványügyi előírásokat sem. A szerb belügyminiszter személyesen ellenőrizte, hogy a migránsokat elvigyék a befogadóközpontokba. Eközben a La Manche-csatornán sem csökken az illegális határátlépések száma, ezért Párizs és London megállapodást kötött.

  • Több száz migráns torlódott fel Szerbiában

Őrizetbe vett migránsokat szállítanak partra a brit hatóságok. Idén több száz embert fogtak el Dél-Angliában. Az illegális bevándorlók gumicsónakokkal vágnak neki a La Manche-csatornának, hogy elérjék a szigetországot.

Miután az elmúlt időszakban drasztikusan megnőtt a veszélyes útvonalat használó menekültek száma, Franciaország és Anglia között is egyre inkább nőtt a feszültség. London azzal vádolja Párizst, hogy nem tesz eleget a migránsok feltartóztatásért. A két ország most megállapodást kötött. 

Ez az új csomag, amelyet nemrég írtam alá francia kollégámmal, gyakorlatilag megduplázza a rendőrök számát a francia oldalon. Kétszer annyi és jobban felszerelt járőr fogja felügyelni a francia tengerpartokat a La Manche-csatorna mentén december elsejétől. Drónokat, radarokat és éjjellátó távcsöveket is bevetnek majd az egyenruhások. Az Egyesült Királyság több mint 31 millió euróval támogatja a műveletet

- ismertette a konszenzus részleteit a brit belügyminiszter

Illegális bevándorlókat motoznak a rendőrök a szerbiai Majdányban. A magyar-szerb-román hármashatárnál az elmúlt napokban több razziát is tartottak. A rendőrségi akciókon a szerb belügyminiszter is részt vett.

Első körben több mint 200 migránst szállítottak el az egyébként 300 lelket számláló Majdányból. A hétvégén pedig 450 illegális bevándorlót vittek el Törökkanizsa községből, amelyhez Majdány is tartozik.

A szerb belügyminisztérium elmondta: a migránsokat az arra kijelölt befogadóközpontokban helyezik el, legtöbbjüket Preševoban.

Törökkanizsán régóta problémát jelent, hogy feltorlódnak az illegális bevándorlók. A helyiek örültek annak, hogy elszállították a migránsokat a környékről. Sokan arról számoltak be, hogy a menekültek semmilyen óvintézkedést nem tartottak be, maszkot sem viseltek soha.

A menekültek a járvány miatt nem hagyhatnák el a befogadóközpontokat, de ezt a szabályt sem tartották be.

Emellett arra is volt példa, hogy a migránsok betörtek a majdányi focicsapat öltözőjébe és mezeket loptak el.

A helyiek szerint a menekültek külföldről is kapnak segítséget, mégpedig nem hivatalos csatornákon.

Lapértesülések szerint a szerb rendőrök a napokban feltartóztattak egy autót, amely ruhákat és élelmiszert szállított a migránsoknak. Az üggyel kapcsolatban két külföldi állampolgárt állítottak elő.

Szakértők már többször felhívták a figyelmet arra, hogy a kezeletlen migráció biztonsági és járványügyi veszélyt jelent Európára.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!