2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Több száz Izraelre kilőtt rakéta és 23 palesztin halott a gázai rakétaháború kétnapi mérlege

Már több mint 350 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael területére az elmúlt két napban, és 23, többségében az Iszlám Dzsihád iszlamista terrorszervezethez tartozó palesztin fegyveres halt meg a megtorló izraeli légicsapásokban - jelentette szerdán az izraeli média.

  • Több száz Izraelre kilőtt rakéta és 23 palesztin halott a gázai rakétaháború kétnapi mérlege

A Gázai övezet több tucat kilométeres szomszédságában szerdán is számos alkalommal szólaltak meg a légiriadó hangjai, amikor újabb rakétákat észlelt a Vaskupola légvédelmi rendszer, de Izraelben mindeddig csak könnyebb sérülések történtek és anyagi károk keletkeztek.

Az övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet szóvivője, Fauzi Barhum azt közölte, hogy ők is harcolnak az Iszlám Dzsihád fegyveresei oldalán, noha az izraeli hadsereg szerint a szervezet továbbra is távol maradt a harcoktól.

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériumának gázai jelentése szerint szerda délutánig 23-an vesztették életüket az övezetben az izraeli légicsapásokban, köztük három gyermek, de életkorukat mindeddig nem közölték.

Az izraeli hadsereg szóvivői szerint az áldozatok többsége rakéták kilövésével foglalkozó, vagy arra készülő palesztin volt, és szerdán is eltaláltak két, rakétákkal motorkerékpáron haladó férfit. A 13-as kereskedelmi tévé szakértői szerint a motoron közlekedő harcosok az Iszlám Dzsihád harcmodorára jellemzőek.

Egy gázai lövedék eltalált egy vízszállító csövet az övezet mellett, ami kisebb áradást okozott a környéken, s egy szderóti ipari üzemet is eltaláltak, de ott is csak anyagi károk keletkezetek, senki sem sérült meg.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök a kneszetben kijelentette, hogy a kormány nem hajlandó tovább tűrni a civilek elleni gázai támadásokat.

"Baha Abu al-Ata újabb terrorista támadások indítására készült az elkövetkező napokban" - indokolta a kormányfő az Iszlám Dzsihád gázai parancsnokának kedd hajnali célzott likvidálását, az újabb rakétaháború kiváltó okát.

"Az eszkaláció keresése nélkül megfékeztük Atát, s mindent megteszünk polgáraink védelme érdekében" - hangoztatta Netanjahu, aki szócsatába keveredett a kneszet több arab képviselőjével az izraeli parlamentben.

MTI - Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!