2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Több mint száz migráns érkezett Lampedusára

Több mint száz migráns érkezett a hétvégén a dél-olaszországi Lampedusa szigetére - közölte az olasz parti őrség vasárnap.

  • Több mint száz migráns érkezett Lampedusára

Negyvennégy észak-afrikai menedékkérő egy gumicsónakkal érkezett vasárnap Lampedusa közelébe, ahonnan a parti őrség egy hajója kísérte őket a sziget kikötőjébe. A nap folyamán további kilenc tunéziai migráns érkezett egy bárkával.

Szombaton az olasz parti őrség 67 migránst vett fel egy lerobbant bárka fedélzetéről 12 tengeri mérföldre a szigettől.

A migránsokat hétfőn egy komphajóval szállítják át Szicíliára.

Az olasz hatóságok észleltek a máltai felségvizeken egy további bárkát 90 menedékkérővel a fedélzetén. Őket a vallettai kormány utasítására egy tankhajó vette fel.

Az Avvenire című olasz lap szerint a Palermo kikötőjétől egy tengeri mérföldre horgonyzó Rubattino nevű komphajón kéthetes karanténba helyezett 183 migráns hétfőn szintén partra szállhat Szicíliában, miután mindegyikük koronavírus-tesztje negatív lett.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!