2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Több mint harminc orosz gyereket küldtek vissza hazájukba Irakból

Harminchárom orosz gyereket adtak át az orosz hatóságoknak Irakból - közölte a bagdadi külügyminisztérium szóvivője hétfőn. Ahmed as-Sahaf szerint az Iszlám Állam terrorszervezethez csatlakozó orosz nők gyermekeit július 10-én küldték vissza, miután egyeztettek Oroszország bagdadi nagykövetségével.

  • Több mint harminc orosz gyereket küldtek vissza hazájukba Irakból

Mint mondta, az iraki hatóságok eddig dzsihadisták 473 gyerekét toloncolták ki az országból, voltak köztük orosz, francia, német és török állampolgárok is.

Az iraki külügyminisztérium egyben felszólította a nemzetközi közösséget, hogy fokozza erőfeszítéseit a terrorszervezet tagjai gyermekeinek visszafogadására.

Májusban Irak azt közölte, hogy 188 fiatalt adott át a török hatóságoknak.

Áprilisban pedig Anna Kuznyecova, az orosz gyermekjogi biztos arról számolt be, hogy addig több mint ötven orosz állampolgárságú gyereket hoztak vissza hazájába 2018 decembere óta Szíriából és Irakból.

Az Irakban és Szíriában egykor kiterjedt területeket ellenőrző Iszlám Állam mára katonai vereséget szenvedett. Értesülések szerint legkevesebb négyezer orosz állampolgár csatlakozott a dzsihadistákhoz ezekben a közel-keleti országokban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teherán válasza a történtekre + videó

Teherán válasza a történtekre + videó

Arról, hogy hogyan reagált Teherán a történtekre és milyen a biztonsági készültség Izraelben Breuer Péter közel-kelet szakértő, a Heti TV tulajdonosa élőben beszélt a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!