2020. február 22.,
szombat, Gerzson napja

Európában is van már halálos áldozata a koronavírusnak

MTI

2020. február 15., szombat 13:03

Európában is van már halálos áldozata a koronavírusnak. Franciaországban meghalt egy idős kínai nő, aki a koronavírus kiindulópontjának számító Vuhanból érkezett Európába január 16-án, majd kilenc nap múlva helyezték karanténba. Eddig Kínán kívül hárman vesztették életüket a járvány miatt. Közben Hupej tartományban 1523-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, miközben több mint 2600 új beteget regisztráltak. A fertőzöttek száma jelenleg meghaladja a 66 és fél ezer főt. A hivatalos tájékoztatás arra is kitér, hogy a fertőzöttek közül több, mint 8 ezren viszont már meggyógyultak.

 

Több, mint 8 ezren gyógyultak ki a koronavírus-fertőzésből

A koronavírus járvány kiindulóponjának számító kínai Hupej tartományban tovább szedi áldozatait a fertőzés, de a tartományon kívül tovább csökkent az új megbetegedések száma a kínai hatóságok legfrissebb adatai szerint. A halálos áldozatok száma így összesen 1523-ra emelkedett, miközben több, mint 2600 új beteget regisztráltak. A fertőzöttek száma jelenleg meghaladja a 66 és fél ezer főt. A hivatalos tájékoztatás arra is kitér, hogy a fertőzöttek közül több, mint 8 ezren már meggyógyultak, és elhagyhatták a kórházat.

A Covid-19 járványt okozó koronavírus kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban tovább szedi áldozatait a járvány, de a tartományon kívül ismét csökkent a további megbetegedések száma - közölte szombaton Pekingben a kínai nemzeti egészségügyi bizottság.

Február 14-én 143 ember halt bele Kínában a tüdőgyulladásos vírusfertőzésbe, közülük 139-en Hupejben. A halálos áldozatok száma így összesen 1523-ra emelkedett Kínában. Pénteken 2641 új beteget regisztráltak, amivel az összes fertőzött száma 66 492-ra nőtt. Az új megbetegedések túlnyomó többségét is Hupejben jegyezték fel, ahol újabb 2420 embernél mutatták ki a vírust.

A kínai hatóságok arról is beszámoltak, hogy a betegeket ápoló orvosok és ápolók közül 1716-an kapták el a betegséget, és közülük hatan haltak meg.

A bizottság tájékoztatása arra is kitér, hogy a fertőzöttek közül 8096-an meggyógyultak, és el is hagyhatták a kórházat, közülük pénteken 1523-an.

A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a Covid-19 járvány továbbra is Hupejben, Vuhanban terjed a leginkább. A legsúlyosabban érintett tartományon kívül a hónap eleje óta jelentősen csökkent, és február 1-jéhez képest a hónap közepére a harmadára esett a napi új megbetegedések száma.

Jól vannak a Vuhanból hazatért magyarok

Jól vannak a Vuhan városából 12 nappal ezelőtt hazaszállított magyar állampolgárok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A hat férfi és egy nő továbbra is láztalan, panasz- és tünetmentes, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak. Fizikailag remekül vannak és psychésen is jól tűrik, hogy még a hozzátartozóikkal sem találkozhatnak. Előreláthatóan holnap, a 14 napos inkubációs idő leteltével hagyhatják el a karantént.

MTI