2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Több mint 6,38 millióan fertőződtek meg világszerte

MTI

2020. június 3., szerda 12:19

Világszerte megközelíti a 6 és fél milliót a koronavírussal fertőződtek száma. A pandémia több mint 380 ezer halottat követelt, 3 millióan azonban már meggyógyultak. Egyiptomban, Iránban, Irakban és Szudánban rekordszámú megbetegedést regisztráltak. De nőtt a fertőzésszám Észak-Macedóniában is. A német kormány eközben bejelentette, június 15-étől visszavonja az uniós országokra vonatkozó utazási figyelmeztetést.

Ellenőrzőpontokat állítottak fel Kalifornia állam több pontján. Az egészségügyi dolgozók az emberek testhőmérsékletét mérik.

A koronavírus-járvány az Egyesült Államokban követelte eddig a legtöbb halottat és ott regisztrálták a legtöbb fertőzöttet is.

A második legfertőzöttebb ország, Brazília, de Chilében, Peruban, Mexikóban és Ecuadorban is egyre többen betegednek meg a vírustól.

Több muszlim vallású országban is gyorsan terjed a kór. Egyiptomban, Iránban, Irakban és Szudánban az elmúlt 24 órában rekordszámú megbetegedést regisztráltak.

Kartúmban kínai orvosok segítik a helyi egészségügyi dolgozókat.

Virológusok szerint Európában visszahúzódóban van a járvány, de a szakértők többször is hangsúlyozzák, hogy COVID-19 továbbra is jelen van a kontinensen.

Bár a balkáni országok többsége enyhített a korlátozó intézkedéseken a javuló adatok miatt, Észak-Macedónia továbbra sem lélegezhet fel. 

Az országban egyre több új fertőzöttet regisztrálnak, ami Szkopje szerint a pandémia második hulláma. A kormány már korábban meghosszabbította a rendkívüli állapotot, de a kabinet további szigorításokra készül.

 

MTI/Hír TV