2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Több mint 600 ezer halálos áldozata van a vírusnak Latin-Amerikában és a karibi térségben

Több mint 600 ezer halálos áldozata van a koronavírusnak Latin-Amerika és a karibi térség országaiban a járvány kitörése óta - derül ki ezen országok kedden közzétett adatainak összesítéséből.

  • Több mint 600 ezer halálos áldozata van a vírusnak Latin-Amerikában és a karibi térségben

A térség országaiban összesen 601 256-an haltak bele a Covid-19-be 2019 decembere óta (Európában ez a szám több 747 887, az Egyesült Államokban és Kanadában pedig összesen 464 204). A halálos áldozatok több mint felét Brazíliában és Mexikóban regisztrálták, 226 309-et és 159 100-at.

A járvány kitörése óta regisztrált fertőzöttek száma a térségben 19 057 391.

Jóllehet a Covid-19 okozta halálozások az ősszel csökkentek, decemberben ismét drasztikusan nőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek és halálesetek száma. Január végére a halálos áldozatok napi növekménye 3000 körül állt meg.

Míg október 31-ig a térségben körülbelül 400 ezer halálos áldozatról tudtak, december 29-re ez a szám félmillióra emelkedett, alig egy hónap múlva pedig 100 ezer új halálos áldozatot jelentettek.

A járvány leginkább Perut sújtja, ahol 100 ezer lakosra 125 halálos áldozat jut. Mexikóban és Panamában 123, Argentínában és Kolumbiában 107 a 100 ezer lakosra jutó halálos áldozatok száma.

Világszerte már több mint 103 millió koronavírus-fertőzöttet jelentettek a járvány kitörése óta, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 2,2 milliót.

Új-Zéland jóváhagyta a Pfizer/BioNTech vakcinájának az alkalmazását

Jóváhagyta az új-zélandi gyógyszerészeti felügyelet (Medsafe) a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcináját - jelentette be Ashley Bloomfield egészségügyi főigazgató szerdán. 

Ez az első, koronavírus elleni oltóanyag, amely engedélyt kapott az országban.

A Bloomfield jegyezte közlemény leszögezi, hogy a vírus elleni harc következő, kulcsfontosságú lépése az oltás lesz, amely egyébként a tervek szerint tavasszal indul.

"Még sok munka vár ránk, nem vagyunk kint a vízből, de a Pfizer/BioNTech oltóanyagának átmeneti jóváhagyása fontos mérföldkő" - áll a közleményben.

A Medsafe részéről azt közölték, a vakcina megfelelt a felügyelet állította 58 feltételnek.

Jacinda Ardern miniszterelnök azt mondta, a Medsafe az engedélyeztetés előtt tájékozódott a vakcinával kapcsolatban más országok gyógyszerfelügyeleteinél is.

"Már mondtam, hogy 2021 az oltás éve. Ez a program az egész évre szól, még csak most kezdtük el - jelentette ki Ardern, leszögezve, hogy nem kívánnak senkivel versenyezni, és elsősorban az oltóanyag biztonságát tartják szem előtt.

Az ellenzék mindazonáltal bírálta a kormányt, azt vetve Wellington szemére, hogy világviszonylatban lemarad az oltási kampányban, és ezzel elveszíti az előnyt, amelyre a fertőzés terjedésének gyors visszaszorításával tett szert.

Új-Zélandon a tervek szerint március végéig kezdik meg a határőrség alkalmazottainak a vakcinálását. Azért oltják be őket először, mert az országban egy ideje nem tudnak közösségen belül kiindult fertőzésről, így a határon dolgozók számítanak a legveszélyeztetettebb csoportnak.

A lakosság tömeges oltása vélhetően az év közepétől indul.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!