2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Több mint 270 millió adag vakcinát adtak már be Kínában

Több mint 270 millió adag koronavírus elleni vakcinát adtak már be Kína-szerte szombatig - közölte a kínai nemzeti egészségügyi bizottság vasárnap.

  • Több mint 270 millió adag vakcinát adtak már be Kínában

A kínai oltási kampány keretében széles körben használt háromféle kínai fejlesztésű vakcina mindegyike két adag beadását igényli, így az eddig beadott dózisok száma nem egyenlő az összes beoltott számával. Az oltottsági arány más országokkal összevetve továbbra is viszonylag alacsony, jóllehet az utóbbi időben Peking igyekezett gyorsítani az oltási kampány ütemén. A vasárnap közölt adat 50 milliós emelkedést mutatott az egy héttel korábbihoz képest.

A China Daily című kínai pártlap múlt héten egy április 25-én közzétett, több mint 13 ezer ember bevonásával készült felmérés eredményére hivatkozva arról számolt be, hogy minden öt kínai közül több mint négy hajlandó beadatni a Covid-19 elleni védőoltást.

Mivel Kínában a járvány tavaly áprilisi megfékezése óta csak szórványosan fordultak elő újabb fertőzéses esetek, sokan azért nem sietnek a védőoltás felvételével, mert nem tartanak a fertőzés veszélyétől.

Az országban jelenleg tart a május 1-jei ötnapos munkaszünet, amelyet sokan jellemzően utazással töltenek. A kínai közösségi médiában a hétvégén számos felvételt tettek közzé a népszerű turistahelyeket - köztük a kínai nagy falat - elárasztó tömegről. A Global Times kínai lap internetes oldalán egy szombaton közzétett cikk írója úgy vélekedett, a nagy tömegek kialakulása arra utal, hogy az emberek bíznak a járvány elleni intézkedések hatásosságában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!