2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Külföld

Több helyen incidensek kísérték a sztrájkot és a tüntetéseket

Több tucatnyian megsérültek a tüntetők és a rendőrök közötti összecsapásokban a francia fővárosban. A nyugdíjreform és az elnök ellen demonstrálókat könnygázzal oszlatták fel a hatóságok. Nyolcvan embert vettek őrizetbe. A közlekedési dolgozók egynapos általános sztrájkot hirdettek. Az akcióhoz szinte valamennyi ágazat csatlakozott a közoktatástól a rendőrségen át az egészségügyi dolgozókig.

Ellökték, majd a földön vették őrizetbe a kormányellenes tüntetőket a franciaországi Nantesban. A kikötővárosban több ezren vonultak utcára. A demonstrálók a nyugdíjrendszer átalakítása ellen tiltakoztak. Számos szakszervezet is csatlakozott a megmozduláshoz. Tüntettek többek között a vasúti és az egészségügyi dolgozók, a tanárok és a rendőrök egy része is.

Emmanuel Macron 2025-től egységesítené a jelenleg működő 42 nyugdíjrendszert, azonban ez az emberek többségét hátrányosan érintené.

A nyugdíj reform volt az utolsó csepp a pohárban. Az elmúlt években minden támogatást elvettek tőlünk. Csökkentek a munkahelyek az állami szektorban, a munkanélküli ellátások is

- panaszkodott egy francia férfi.

Nantesban a demonstráció békésen kezdődött, később azonban a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel. Nemcsak Nantesban történtek zavargások, hanem MONTPELLIERben, Bordeauxban és Párizsban is. A fővárost szinte teljesen megbénították a demonstrációk és a sztrájkok.

Ritka pillanatok egyike, hogy egyetlen turistát sem lehetett látni Párizs egyik fő látványosságánál, ahol egyébként kígyózó sorok szoktak állni. Csütörtökön ugyanis nem nyitott ki az Eiffel torony.

Csalódott vagyok. Csak azért jöttünk ide, hogy megnézzük az Öreg Hölgyet. Holnap indulunk haza, így nem lesz több esélyünk

- szomorkodott egy bolgár turista.

Közlekedni is alig lehet a divatfővárosában. A vasúti járatok zöme szünetel. A párizsi metró 16 vonalából 11-en nem közlekednek a szerelvények, és százával kellett törölni repülőjáratokat is. Egész hétvégén fennakadások várhatóak, miután a tömegközlekedési dolgozók szakszervezete hétfőig folytatni kívánja a sztrájkot.

Párizsban több tucatnyian megsérültek a tüntetők és a rendőrök közötti összecsapásokban. Nyolcvan embert vettek őrizetbe. Csütörtökön a fővárosban százezrek, országos szinten pedig több mint egymillióan vonultak utcára.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A négyezer előrejelző rengésnek köszönhetik életüket a vulkán közelében élők

Kitört vasárnap délután a Cumbre Vieja tűzhányó a Kanári-szigetek La Palma szigetén. Spanyolországi tudósítónk, Tóth Brigitta összefoglalója. 2021. szeptember 20.

Szijjártó: A liberális mainstream véleménydiktatúrát épít ki

Véleménydiktatúrát épít a liberális mainstream - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban, ahol a Konzervatív Konferencián vett részt. 2021. szeptember 20.

Kitört a vulkán La Palma szigetén

Kitört egy tűzhányó a Kanári-szigetek La Palma szigetén, több mint ötezer embert kellett kimenekíteni. 2021. szeptember 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!