2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Több év politikai száműzetés után visszatérhetett Pakisztánba a volt miniszterelnök

Navaz Sarif volt pakisztáni kormányfő, a Pakisztáni Muszlim Liga (MPL-N) párt alapítója és vezetője négy év emigráció után visszatért az iszlám köztársaságba szombaton.

  • Több év politikai száműzetés után visszatérhetett Pakisztánba a volt miniszterelnök

Sarif, aki háromszor volt Pakisztán miniszterelnöke, 2019 óta élt Londonban, ahol börtönbüntetésének letöltése közben kapott súlyos betegségét kezelték; 2018-ban Sarifot tíz év börtönre ítélték korrupció vádjával. Óvadék ellenében biztosították neki, hogy nem tartóztatják le, amíg október 24-én bíróság elé nem áll - közölte ügyvédje szombaton.

Navaz Sarif ellen korrupció vádjával két alkalommal indítottak eljárást 2018-ban, ő azonban tagadta a vádakat. A 73 éves veterán politikus szerint 2017-ben a hadsereg és az igazságszolgáltatás nagy hatalmú tagjai azért menesztették pozíciójából, mert kegyvesztetté vált a tábornokok körében.

A bíróság engedélyezte neki, hogy 2019-ben orvosi kezelésre Londonba utazzon nyolc hétre, de a politikus nem tért vissza hazájába.

Sarif azért tért most mégis haza, hogy a közelgő parlamenti választásokon vezesse pártját. A források szerint a politikus tisztában van azzal, hogy pártja meggyengült Londonban töltött ideje alatt, ami komolyan megkérdőjelezi választási győzelmét.

Ahhoz, hogy visszatérjen a politikába, Sarifnak előbb még meg kell semmisíttetnie azt a bírósági határozatot, amely életre szólóan eltiltotta a politikai tevékenységtől.

Nyitókép: Indiatvnews.com

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!