2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Tízezrek veszítették el otthonukat a tűz miatt

2017. október 11., szerda 13:09, frissítve: szerda 13:44

Donald Trump természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Kaliforniát, ahol óriási tűzvész pusztít. 15-en meghaltak, tízezreket ki kellett telepíteni.

A földre szállt pokol képei Kaliforniában – Los Angelesből nézve így néz ki Orange County felett az ég. A tűzoltók most azért küzdenek, hogy a dél-kaliforniai metropolisz környékét megmentsék a lángoktól.

Disneyland környékén is vörösre festették az eget a lángok. Sötétség helyett kísérteties fény borult az anaheimi szabadidőparkra, amely felbecsülhetetlen érték, hiszen ez volt az első efféle park a cég történetében.

Észak-Kaliforniában sem jobb a helyzet. A lángok elsőként a Napa völgyben csaptak fel. Ez a terület az Egyesült Államok leghíresebb borvidéke. Kalifornia kormányzója bejelentette: több mint 46 ezer hektárnyi szőlővidék porig égett, összesen 2 ezer ingatlan égett le, elpusztult több világhírű borászat és borospince is, és jóvátehetetlen károk keletkeztek a szőlőkben is.

Tízezreknek kellett elhagyniuk otthonaikat. Volt, aki már visszatért, de otthonaik helyén üszkös romokat talál.

Egy a családanya arról beszélt, hogy amikor menekülni kellett, mindössze percek maradtak, így azon kívül, amit a kezébe kapott, semmi mást nem tudott megmenteni. Bár mindenét elveszítette, jobb híján, most a pozitív szemléletből merít erőt az újrakezdéshez.

„Itt vagyunk, és milyen szerencsések vagyunk! Én nem is a pusztítást látom, hanem a lehetőséget. Mindannyian biztonságban vagyunk, ez a lényeg, aztán mindent újra lehet építeni” – mondta Erin Williamson.

Az amerikai elnök természeti katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Kalifornia államot, és a Fehér Házban már a tűzvésszel küzdő helyi hatóságoknak nyújtott szövetségi támogatásról is döntés született.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!