2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tízezrek utálnák ki Trumpot Londonból

Hír TV

2018. július 12., csütörtök 13:23

Több ezer tüntető várja majd Londonban Donald Trumpot, Az amerikai elnök a NATO csúcs után Theresa May miniszterelnökkel és II. Erzsébettel is találkozik.

Plakátokkal és tüntetéssel készülnek az amerikai elnök ellenzői Donald Trump kétnapos brit látogatására. A londoni amerikai nagykövet rezidenciája köré kerítést húztak fel, az elnök ugyanis itt tölti az éjszakát, több mint ötvenezren jelezték a részvételüket az ellen demonstrációra. Vannak azonban olyanok is, akik elnézőbbek Trump stílusával.

Könnyű mutogatni valakire, de szerintem nagyobb távlatban kell nézni, ki adott nekik hatalmat, ki tette lehetővé, hogy ilyeneket tegyen, ilyeneket senki sem talál ki egyedül. Sok mindent lehet mondani, de szerintem ő csak egy báb - véli egy londoni lakos, Haroon Rafiq.

Az Egyesült Államok Nagy-Britannia legnagyobb szövetségese, van, aki szerint a szigetországnak is hasonló határozottsággal kellene részt venni a világpolitikában.

Úgy tűnik, hogy nem érdekli a világ, és senkivel sem ért egyet, csak azt csinálja, amit akar az országa érdekében - szerintem nekünk is ezt kellene tennünk - mondta egy másik londoni, Tareq Khamnyche.

Trump a kétnapos NATO-csúcs után érkezik majd Londonba, ahol a brit miniszterelnök, Theresa May ad tiszteletére díszvacsorát abban a palotában, ahol Winston Churchill is született. Pénteken a kormányfő vidéki rezidenciáján vitatnak meg külpolitikai kérdéseket, majd délután a windsori kastélyban fogadja II. Erzsébet királynő. Trump várhatóan ellátogat Skóciába is, ahol két golfpályája is van - a skót rendőrség ötezer fővel biztosítja a látogatását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!