2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Tizenöt emberéletet követelt a pokoli üzembaleset

Nem merénylet volt, hanem baleset történt a texasi műtrágyagyárban. A robbanásban több mint egy tucat ember vesztette életét, a mentőalakulatok százötvennél több sérültet szállítottak kórházba, sokak állapota válságos. A gyár környékén szinte minden romba dőlt.

A tűzoltók éppen egy kisebb tüzet próbáltak megfékezni a műtrágyagyárban, amikor az üzemben robbanás történt, ereje egy 2-es erősségű földrengésnek felelt meg, a gyártól 25 kilométerre is érezni lehetett. Az esetet több amatőr felvétel is megörökítette. A szomszédos épületek vagy romba dőltek, vagy leégtek, köztük egy idősotthon is, sokan a romok alatt rekedtek.

Az első tűz megfékezésére érkezett tűzoltók közül is többnek nyoma veszett. A mentőalakulatok továbbra is túlélők és áldozatok után kutatnak. Helikopterekkel és mentőautókkal több mint száz sérültet szállítottak a környék kórházaiba. A közeli Wacóba vittek közül sokan súlyos sérülést szenvedtek, a könnyebb sérülteket a helyi stadionban látták el.

„Nincs pontos számunk az áldozatokról, a sérültekről. Több mint 160 embert vittünk a kórházakba. A keresés egész éjjel tartott, ahogy a tűz is” – közölte hajnalban a település polgármestere.

Az üzem környékén gyakorlatilag minden elpusztult. A 2700 fős város felét kiürítették, mert a hatóságok szerint mérgező anyagok kerülhettek a levegőbe, és újabb robbantástól tartottak a műtrágyagyár területén. A rendőrség üzemi balesetként kezeli a történteket, merényletre utaló jeleket egyelőre nem találtak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!