2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Tizenhét utas holttestét már megtalálták

2013. október 18., péntek 12:48

Negyvenkilenc ember életét veszítette, amikor a folyóba zuhant egy utasszállító repülőgép a délkelet-ázsiai Laoszban. A hatóságok eddig tizenhét utas holttestét találták meg. Hivatalos közlések szerint a katasztrófát a rendkívül rossz időjárási körülmények okozták, a térségben ugyanis egy tájfun tombol.

A fedélzeten 49 személy utazott, köztük számos külföldi állampolgár. A feltételezések szerint mindannyian életüket vesztették. A mentőegységek eddig tizenhét ember holttestét találták meg. A kutatást francia, thaiföldi és szingapúri szakemberek is segítik. „Még mindig nem tudjuk pontosan, hol zuhant a repülőgép a folyóba. A keresést és a mentési munkát az is nehezíti, hogy a Mekongnak itt nagyon erős a folyása” – közölte a tajvani mentőegységek egyik tagja.

A laoszi fővárosból, Vientianból Pakse városába tartó utasszállító röviddel a leszállás előtt zuhant a folyóba. A laoszi nemzeti légitársaság gépe először a partnak csapódott, majd onnan a vízbe sodródott. Az ATR-72 típusú kétmotoros repülőt nemrég állították forgalomba. Az eddigi hivatalos közlések szerint a szerencsétlenséget a rossz időjárás okozhatta. A szomszédos Vietnamban tombol ugyanis a Nari tájfun, amelyet az egész régióban heves esőzések követtek.

Forrás: Hír TV