2021. április 13.,
kedd, Ida napja

Tizenhat év után újra gorillabébi született a Berlini Állatkertben

2021. február 17., szerda 18:48

Tizenhat év után az első gorillabébi született a Berlini Állatkertben - jelentette be az intézmény szerdán.

Andreas Knieriem, az állatkert igazgatója közleményében kiemelte, hogy az újszülött gorilla egészségesnek tűnik, és anyja is megfelelően gondozza.

A kis gorilla anyja, Bibi élete első kilenc évét a hollandiai Apenheul Főemlősparkban töltötte, ahol egy gorillacsalád tagja volt. Ott tanulta meg, hogyan gondoskodnak más nőstény gorillák az utódaikról, és ez jó példát mutatott neki arra, hogyan gondozza saját kölykét - jegyezte meg az állatkert.

Az Európai Veszélyeztetett Fajok Program (EEP) ajánlására költöztették Belgiumból a Sango nevű hím gorillát, a gorillabébi apját a Berlini Állatkertbe 2019 februárjában.

Az állatkert gorillacsaládjában él a világ legöregebb ismert gorillája, a 63 éves Fatou. A gorillamatróna elkülönítve tölti napjait a gorillacsalád mellett.

Az egész gorillacsalád nagy érdeklődést mutat a gorillabébi iránt, de az utódról való gondoskodás egyedül az anyaállat feladata - írta az állatkert. Mint hozzáfűzték, sem az állatgondozók, sem az állatorvosok nem mehetnek egyelőre a kis gorilla közelébe, így egyelőre nem ismert a neme és a súlya sem.

A Berlini Állatkert főemlősháza a koronavírus-járvány miatt jelenleg zárva van a látogatók előtt.

 

MTI