2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Külföld

Tizenhárom évvel ezelőtti bűnügy oldódhat meg

Megoldódhat egy 13 évvel ezelőtt Nyugat-Európában nagy médiavisszhangot kiváltó bűnügy. 2007-ben tűnt el egy angol orvos házaspár négy éves kislánya, a család portugáliai nyaralása közben. A hatóságok sokáig úgy gondolták, a szülőknek köze lehet gyermekük eltűnéséhez. Most egy német férfit gyanúsítottak meg a bűnüggyel és már gyilkosságról beszélnek a hatóságok.

  • Tizenhárom évvel ezelőtti bűnügy oldódhat meg

Az észak-német Kiel városában ebben a börtönben lehet az a német férfi, akit eddigi bűncselekményein túl gyilkossággal vádolnak. Vagyis a 13 éve keresett Madeleine McCann minden bizonnyal halott.

Az angol kislány egy portugáliai üdülőhelyen, Praia da Luzban tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A német gyanúsított akkoriban éppen a környéken élt. Ebben a házban.

Ezen kívül csak néhány információt közöltek róla. Azt, hogy a 43 éves Christian B.-t, szexuális bűncselekmények, köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt többször elítélték, és jelenleg is hosszú szabadságvesztését tölti egy tettéért, amely nincs összefüggésben a brit kislány esetével.

Utolsó németországi lakcíme Braunschweig városában volt, ezért ott kezdtek foglalkozni a Madeleine McCann-üggyel. Mostanra a a német szövetségi bűnügyi hivatal vezeti a nyomozást, együttműködve a brit és a portugál társszervekkel.

Információink szerint több munkája volt, a vendéglátásban is dolgozott. Arra utaló jelek is vannak, hogy a gyanúsított olyan bűntettek elkövetéséből élt meg, mint szállodákba vagy üdülőkbe való betörés és kábítószer terjesztés

- mondta a braunschweigi államügyész.

A hatóságok tanúk jelentkezését várják, ezért közzétették két autó fényképét, amelyeket a gyanúsított használt Portugáliában. Az egyik autót egy nappal a kislány eltűnése után átíratták egy másik német állampolgár nevére.

Ez a német fickó, talán csak véletlenül lett meg. De nem tudom, hogy lehetett ez, mert minden bizonyíték rá mutatott, és mégsem ellenőrizték - mondta ez a német turista.

Madeleine McCannt az eltűnése óta eltelt 13 évben a világ szinte minden pontján látni vélték, de sehol nem akadtak a nyomára. A londoni rendőrség egész Európára kiterjedő nyomozása eddig 11 millió fontba, több mint 4 milliárd forintba került.

Az ügyben a német férfi meggyanúsítása az első komoly fejlemény, amióta a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket gyanúsítottá nyilvánította, majd egy évvel később - érdemi bizonyítékok hiányában - megszüntette az ellenük folyó eljárást.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!