2023. 03. 21. Kedd Benedek napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Tíz halott az összeomlott iskola alatt

Még keresik a túlélőket az összeomlott nigériai épület romjai alatt. Az afrikai ország legnagyobb városában, Lagosban egy háromemeletes ház dőlt össze. A legfelső emeleten egy általános iskola működött. Legalább tízen meghaltak.

  • Tíz halott az összeomlott iskola alatt

Lagosban, Nigéria legnagyobb városában több ezres kétségbeesett tömeg gyűlt össze a romba dőlt épület körül. Ezzel viszont csak akadályozták a mentők érkezését.

Éppen a közelben voltam, amikor hallottam ahogy összeomlik az épület. Most menteni kell, akit csak lehet. Van aki már kórházba került, sok köztük a gyerek – mondta egy férfi.

A házban ugyanis lakásokon kívül a legfelső emeleten egy általános iskola is volt. A tragédia idején több mint száz diák tanult az épületben.

Senki sem tudja biztosan, mennyien sérültek meg. Úgy tudom, legalább 34 embert kihoztunk, és folytatódik a mentés – mondta a nigériai Vöröskereszt munkatársa, Raheem Jaimu. A közeli kórház megtelt az egyenruhát viselő kisdiákokkal.

A szerencsétlenség pontos okát még nem tudják, de Nigériában gyakran omlanak össze épültek. Nincs megfelelő építésügyi szabályozás, és a rossz alapanyagokból összetákolt házak esetében szinte csak idő kérdése, hogy mikor következik be tragédia. A most összedőlt épületről nemrég állapították meg, hogy gyenge a szerkezete és le kell bontani. 2014-ben 116-an haltak meg Lagosban, amikor egy hatszintes épület dőlt össze. Három éve pedig egy templom teteje szakadt rá a hívekre. Akkor is több mint százan haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Boris Johnson: Ha félrevezettem a parlamentet, nem szándékosan tettem

Boris Johnson: Ha félrevezettem a parlamentet, nem szándékosan tettem

Boris Johnson volt brit miniszterelnök elismerte kedden, hogy egyes nyilatkozataival félrevezethette a londoni parlamentet a koronavírus-járvány idején saját kormánya által elrendelt korlátozások megsértése ügyében, hangsúlyozta azonban, hogy ezt nem szándékosan vagy gondatlanságból tette.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!