2023. 06. 01. Csütörtök Tünde napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Timmermans: Szellőztessék a ruhákat, ne mossák

Fűtsenek kevesebbet, járjanak biciklivel és mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat. Ezt javasolta az európaiaknak Frans Timmermans, a zöld átállásért felelős bizottsági alelnök az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának ülésén. Timmermans szerint elfogadható, hogy a lakosság is kivegye a részét az Oroszország elleni fellépésekből. Tóth Edina, a Fidesz EP képviselője csatornánknak elmondta, megkérdezte a biztost arról, lesznek-e törvények a lakossági felszólításokból.

  • Timmermans: Szellőztessék a ruhákat, ne mossák

Tóth Edina feltette kérdését az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának csütörtöki ülésén:

Májustól Olaszországban tilos 25 fok alá hűteni iskolákban és középületekben, télen 19 fok fölé felfűteni a középületeket. Timmermans az ülés elején azt kérte, hogy a polgárok kapcsolják ki a fűtést az otthonaikban. Európai szinten is hasonló intézkedéseket kezdeményez az EU? És elő akarja-e írni, hogy hány fokra akarják fűteni az épületeket? A gyakorlatban hogyan akarják ezt llenőrizni?

Frans Timmermans, bizottsági elnök válasza Tóth Edinának:

Miért helyezem nyomás alá a háztartásokat? Én nem helyezek extra nyomást a háztartásokra, csak a polgártársaimnak azt mondtam, hogy ők is tehetnek valamit azért, hogy kevesebb pénz vándoroljon Putyin zsebébe. Persze válszthatják azt is, hogy nem csinálnak semmit, de dönthetnek úgy is, hogy kevésbé fűtenek, inkább biciklivel mennek, nem autóval, rövidebb ideig zuhanyoznak, hogy a ruhákaikat kiszellőztetik ahelyett, hogy kismosnák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Sevilla nyerte a budapesti El-döntőt

A Sevilla nyerte a budapesti El-döntőt

A Sevilla nyerte a labdarúgó Európa-liga 2022/23-as kiírását, miután a Puskás Arénában rendezett szerdai fináléban 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-1-re legyőzte az AS Romát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ne engedjünk teret Orbánnak a soros elnökség révén - Magyarországot támadták az Európai Parlamentben

Ne engedjünk teret Orbánnak a soros elnökség révén - Magyarországot támadták az Európai Parlamentben

Ne adjunk Orbánnak teret az uniós soros elnökség révén - ilyen és ehhez hasonló kijelentések hangzottak el az Európai Parlamentben a Magyarországról szóló újabb vitanapon. A baloldali - liberális képviselők határozattervezetet készülnek elfogadni arról, hogy Magyarországtól vegyék el a 2024-es uniós soros elnökséget. Szavazni csütörtökön fognak a képviselők.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!