2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Külföld

The New York Times: A demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk Biden helyett

A demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk Joe Biden várható elnökjelölt helyett írta hétfőn a The New York Times című napilap, amely két napon belül másodszor szentelt elemzést ennek a témának.

  • The New York Times: A demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk Biden helyett

Hétfői számában a lap leszögezte: meghatározó jelentőségű lehet, hogy Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje kit választ maga mellé alelnökjelöltnek. Az újság emlékeztetett arra, hogy az alelnökjelöltek kiválasztása évtizedeken keresztül nem volt különösebben fontos ügy, a közvéleményt kevéssé foglalkoztatta a politikus személyisége, gondolkodásmódja, ezt inkább csak a pártpolitika elemzői vizsgálták, és az alelnökjelölt személye általában az elnökjelölt választási esélyeire sem volt hatással. A mostani elnökválasztás azonban - a lap megfogalmazása szerint - "a különböző erők összhatása miatt" más lesz. Maga a Biden-kampánytörzs sem cáfolja, hogy a 77 éves Joe Biden egy ciklusra választandó elnök lenne. "Átmeneti jelöltnek tekintem magam" - idézte a lap magát Bident, aki a múlt héten egy online pénzgyűjtő rendezvényen fogalmazott így. A lap megszólaltatta Harry Reid demokrata párti volt szenátort, a párt egyik változatlanul befolyásos személyiségét. Reid szerint "mivel Joe 77 éves, az emberek arra fognak figyelni, hogy ki lehet a következő elnök".

A volt szenátor szerint ezért "minden korábbi választásnál fontosabb", hogy ezúttal ki lesz az alelnökjelölt. Claire McCaskill, Missouri volt demokrata párti szenátora a lap szerint "ennél is nyersebben" fogalmazott. "Most döntünk arról, hogy ki lesz az első női elnök" - idézte a The New York Times McCaskillt. Joe Biden korábban ígéretet tett rá, hogy nőt választ alelnökjelöltnek. A The New York Times az egyik vasárnapi véleménycikkében még nyersebben fogalmazott.

"Demokraták, ideje B-tervben is gondolkodni!" - írta publicisztikájában a lap munkatársa. Az alcímből azonban kiderült, hogy nem Biden életkora, vagy az elemzők szerint szellemi problémáira utaló egyre gyakoribb megszólalási nehézségei miatt kellene a Demokrata Pártnak más jelölt személyében is gondolkodnia.

"Tara Reade vádjai Biden ellen cselekvésért kiáltanak" - írta a publicista, célozva annak az 56 éves nőnek a vádjaira, aki valaha a szenátusban Biden munkatársa volt, és most azzal vádolja, hogy szexuálisan zaklatta őt. Az amerikai szenátus titkára hétfőn levélben értesítette Bident, hogy az esetleges szexuális zaklatására vonatkozó dokumentumokat a törvény értelmében nem áll módjában kiadni. Válaszában Julie E. Adams titkár leszögezte: egy 1991-ben hozott törvény bizalmas voltukra tekintettel megtiltja az ilyen jellegű szenátusi információk nyilvánosságra hozatalát. Biden pénteken kérte a szenátustól, hogy tegye hozzáférhetővé az ügyre vonatkozó esetleges dokumentumokat.

Közben Tara Reade jelezte: kész eskü alatt vallomást tenni az 1993-ban történtekről.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!