2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tetézhetik a lézerember életfogytiglanját

Hír TV

2017. december 13., szerda 22:13, frissítve: szerda 22:46

Németországban elkezdődött a lézeres gyilkosként elhíresült férfi pere, aki a 90-es években 11 embert gyilkolt meg Svédországban. A bűncselekményekért egy svéd bíróság már életfogytiglanra ítélte. A német per azért indul, mert az egyik áldozata egy német holokauszttúlélő volt, és az ügyészség szerint rasszista indíték miatt végzett vele a svéd férfi.

John Ausonius, a lézerember a 90-es évek elején követett el gyilkosságsorozatot Svédországban. Gúnynevét onnan kapta, hogy a puskáján lézeres célzóberendezés volt. Svédországban 1994-ben már életfogytiglanra ítélték 11 ember megöléséért. Az egyik áldozata azonban egy német származású holokauszttúlélő volt, a frankfurti ügyészség szerint pedig a gyilkosságának rasszista indítéka volt, ezért emeltek ellene újra vádat.

„Védencem örül, hogy végre elkezdődik ez a tárgyalás, mert mióta átszállították Németországba, elvesztett minden kedvezményt, amit Svédországban kapott jó magaviselet miatt az elmúlt években” – mondta a védőügyvédje.

Az elkövető német és svájci pár gyermekeként született, jól beszél németül, és arról győzködte a bíróságot, hogy a bűncselekményeinek anyagi indítéka volt, a játékszenvedélye miatt még bankot is rabolt.

„A vallomása alapján a tettes azt hitte, hogy a hölgy táskájában van az ő elektronikus jegyzetfüzete, a tettes ugyanis azt gondolta, hogy a nő egy nappal korábban kilopta ezt a jegyzetfüzetet a kabátjából” – idézte a frankfurti ügyészség szóvivője a vallomást.

Az ügyészség szerint azonban bizonyítható, hogy az elkövető szélsőjobboldali, rasszista nézeteket vallott. A tárgyalás egy hét múlva folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!