2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Külföld

Terrortámadás ért egy kabuli szállodát

Többen megsebesültek egy kabuli szálloda elleni lőfegyveres támadásban hétfőn, a támadókat megölték - közölte az afganisztáni tálib vezetés szóvivője.

  • Terrortámadás ért egy kabuli szállodát

A főleg kínai állampolgárokat vendégül látó hotelben robbanások és lövések voltak hallhatók, a közösségi médiában megosztott felvételek tanúsága szerint a szálloda épületéből egész délután füst áradt.

A tálib biztonsági erők a helyszínre kiérkezve három támadót megöltek. A szálloda vendégei közül ketten súlyosabban megsebesültek, ők a több órán keresztül tartó támadás elől az ablakon kiugorva menekültek el - számolt be róla Zabilla Mudzsahid.

A kabuli sürgősségi kórház késő délután a Twitteren közölte, hogy 21 sebesültet látnak el, és három halottat szállítottak be hozzájuk, miután Kabul egyik szállodája felől robbanás a fegyverropogás hallatszott.

Lakossági beszámolók alapján a délután folyamán a környéken további lövéseket lehetett hallani, a tálib rendőrség a helyszínre kiérkezve lezárta a környező utcákat. A támadás elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett, jóllehet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számos támadást követett el a tálibok 2021 augusztusi hatalomátvétele óta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!