2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Terrorakciók a ramadán idején

Legkevesebb 9 halottat és 20 sebesültet követelt egy terrorakció az afgán fővárosban. Pakisztánban 11 emberrel végzett, további 26 személyt pedig megsebesített egy tizenéves öngyilkos merénylő, aki egy szentélynél robbantotta fel magát. Mindkét támadás elkövetését a tálibok vállalták magukra.

  • Terrorakciók a ramadán idején

Beváltották ígéretüket azok a radikális csoportok, amelyek merényletek elkövetésével fenyegetőztek a muszlim böjti hónap ideje alatt. Az idei ramadán a hét elején kezdődött, több iszlám vallású országban máris terrortámadásokat hajtottak végre szélsőségesek.

Kabulban egy autóba rejtett pokolgép robbant fel szerdán egy nemzetközi segélyszervezet irodája előtt. A detonációt követően tűzharc bontakozott ki a biztonsági erők és a fegyveresek közt.

Az összecsapások miatt a hatóság emberei százakat menekítettek ki az épületből, és tucatnyi egyenruhást vezényeltek a helyszínre. A merényletnek, amelyet a kormányellenes tálibok követtek el, több halottja és sok sebesültje van.

15 éves gyerek robbantott

Az északkelet-pakisztáni Lahor városában négy rendőrt temettek el, ők egy öngyilkos merénylet következtében vesztették életüket. Egy 15 éves fiú egy szúfi szentélynél hozta működésbe a testére erősített pokolgépet. A támadás számos halottat és sebesültet követelt.

Az ázsiai ország második legnagyobb városának rendőrkapitánya azt mondta, az akció célpontjai a vallási épületre felügyelő biztonsági őrök voltak, miután a muzulmán templomot ramadánkor még több zarándok keresi fel.

A terrorcselekmény elkövetőjeként a pakisztáni tálibok jelentkeztek, akik hasonlóan az afgán szélsőségesekhez, egy radikális iszlám állam létrehozásán fáradoznak.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!