2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Teljes harci készültség van érvényben

Teljes harci készültséget rendelt el az ukrán miniszterelnök. Arszenyij Jacenyuk szerint ha Oroszország kereskedelmi korlátozásokat vezet be Ukrajnával szemben az uniós társulási megállapodás miatt, Kijev hasonló intézkedéseket vezet be az orosz árukkal szemben. Doneckben a tűzszünet ellenére ostromolják a repülőteret az oroszbarát szakadárok. Kijevi beszámolók szerint a szeparatisták egyre gyakrabban lőnek olyan lakott területekre, amelyek mellett katonák állomásoznak.

A fegyveres erők teljes készültségét rendelte el az ukrán miniszterelnök a szerdai kormányülésen. Arszenyij Jacenyuk azonban azt is hozzátette: a háború naponta 80 millió hrivnyába, azaz több mint másfél milliárd forintba kerül. A kormányfő azt is elmondta: ugyan a kijevi parlament kedden elfogadta a Doneck és Luhanszk különleges státuszáról szóló törvényjavaslatot, ez nem legalizálja a két, önhatalmúlag kikiáltott népköztársaságot. A törvényt mind a lázadók, mind ukrán politikusok kételkedéssel fogadták. Julija Timosenko szerint azonban a törvény éppen Oroszország térnyerését fogja segíteni.


Doneckben eközben a szeparatisták a tűzszünet ellenére továbbra is lövik az ukrán hadsereg irányítása alá tartozó repülőteret. A város több olyan kerületét, ahol a szeparatisták állásai vannak, tüzérségi támadás érte, a helyiek az ukrán biztonsági erőket vádolják a tűzszünet megsértésével. Helyi információk szerint a támadásban hárman meghaltak.

A donecki szakadár államalakulat egyik vezetője kijelentette: Doneck területén nem tartják meg az október 26-ra kiírt ukrajnai előre hozott parlamenti választásokat. A két megyében december 7-én tartanak helyhatósági választásokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!