2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Társaival magyarokat vert véresre – most EP-képviselő lesz + videó

Nehéz fölfogni ép ésszel: beszavazták az Európai Parlamentbe az ártatlanokat bántalmazó olasz antifát, Ilaria Salist, írta meg szemlézésében a Mandiner.

  • Társaival magyarokat vert véresre  – most EP-képviselő lesz + videó

Az olasz Euronews arról ír, hogy bejut az Európai Parlamentbe a magyar antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint így az ellene indult eljárásnak is vége lesz a mentelmi jognak köszönhetően. „A megerősítésre váró eredményektől függetlenül elég 

nagy biztonsággal kijelenthető, hogy Ilaria Salis európai parlamenti képviselő lesz,

 és úgy gondolom, hogy a szavazatok lavinájával fogják megválasztani” – mondta Nicola Fratoianni, a Sinistra italiana nemzeti titkára.

Az olasz nő, aki ártatlan emberekre támadt gyáván, hátulról az utcán, így 15 hónap után hazatérhet Olaszországba. 

Legutóbb május 24-én állt a Fővárosi Törvényszék bírája elé, aki felvilágosította arról, hogy keresték már az Igazságügyi Minisztériumot ezzel kapcsolatban, de válasz ekkor még nem érkezett.

Az Index arra emlékeztet, tavaly februárban „horrorisztikus támadássorozat vette kezdetét Budapest utcáin.”

Az első incidens február 9-én, csütörtökön történt a belvárosi Fővám téren, ahol három lengyel állampolgárra támadt rá egy hét-nyolc fős banda: lerohanták, majd viperákkal és más eszközökkel ütni kezdték őket. A támadás egy percig tartott, a csoport tagjai ezután elfutottak a helyszínről. A három sértett közül ketten is súlyos, töréses sérülést szenvedtek. A következő atrocitás másnap, február 10-én történt, akkor 

Gazdagréten egy magyar férfira rontottak rá hátulról. Ugyanazon a napon az esti órákban az V. kerületi Bank utcában egy magyar, az I. kerületben pedig egy német párt bántalmaztak.

A nyomozás kiderítette, hogy a támadók mindegyik sértettet hosszan követték, volt, akivel tömegközlekedéssel, több átszállással is együtt utaztak. A másodrendű Tobias E.-t nemrég ítélte jogerősen is a Fővárosi Ítélőtábla 1 év 10 hónap börtönbüntetésre. Míg a harmadrendű német nőnek már nem kell megjelennie a tárgyalásokon.

Forrás: Mandiner

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!