2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Sztrájkba lépnek a milánói Scala dolgozói

A milánói Scala operaház dolgozói kedden bejelentették, hogy október 18-tól sztrájkba lépnek, mivel nem született megállapodás a turnékon járó napidíjak emeléséről. A szakszervezet azt követően hirdetett sztrájkot, hogy a Scala felügyelőbizottságával nem sikerült dűlőre jutnia a kérdésben. Giuseppe Sala milánói polgármester, a Scala Alapítvány elnöke ugyan ígéretet tett arra, hogy tárgyalni fog az ügyben Dario Franceschini kulturális miniszterrel, és megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a jövő évtől magasabb legyen a napidíj, ezzel azonban nem elégedett meg az érdekképviselet.

  • Sztrájkba lépnek a milánói Scala dolgozói

A Scala kinevezett művészeti igazgatói posztját december közepétől veszi át két és fél hónapra Dominique Meyer, aki majd márciustól lesz a Scala rendes igazgatója. Az átmeneti időszakban Sala felügyeli az operát, de Meyernek valószínűleg komoly problémát fog jelenteni a feszült helyzet.

Az október 18-ára meghirdetett sztrájk egyébként egybeesik a Scala új premierjével, Handel Julius Caesar Egyiptomban című operájának bemutatójával.

Meyert, a Bécsi Állami Opera intendánsát azt követően kérték fel a Scala igazgatói posztjára, hogy Alexander Pereira idő előtt távozott, mivel átvette a Firenzei Operaház irányítását.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!