2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Szóvivő: Rohama volt, nem pedig gyógyszerekre ivott Juncker

Hír TV

2018. július 13., péntek 18:47

Gyenge fizikai állapotban, tántorogva jelent meg az Európai Bizottság elnöke szerda este a brüsszeli NATO-csúcstalálkozó első napját záró fotózáson és vacsorán. Az európai sajtó azóta azt találgatja, hogy vajon ittas volt-e Jean-Claude Juncker, vagy más egészségügyi problémái vannak. Ma megszólalt a Bizottság szóvivője is.

Élénken foglalkoztatja a nemzetközi sajtót, hogy a brüsszeli NATO-csúcs első napján miért járt bizonytalanul Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság elnökét támogatni kellett, mert többször is elveszítette az egyensúlyát, volt, hogy a holland és a portugál miniszterelnök segített neki. Szóvivője elmondása szerint agresszív ülőideg-zsába rohama volt az elnöknek, ami már régóta kínozza a 63 éves luxemburgi politikust. A sajtóban és a közösségi médiában azonban erős az a vélekedés, hogy Juncker egész egyszerűen részeg volt. Mindez nem új, bírálói időről-időre szemére vetik vonzódását az alkoholhoz. Az elnök szóvivője visszautasította a feltételezést.

„Több mint ízléstelen, hogy néhány sajtótermék gyomorforgató címlapokkal próbáltak tőkét kovácsolni az elnök fájdalmából. Nem gondolom, hogy ez elegáns vagy tisztességes lenne” – mondta az Európai Bizottság szóvivője.

Tagadta azt is, hogy esetleg gyógyszerekre ivott volna alkoholt Juncker elnök. Hozzátette: mozgásszervi egészségügyi problémája nem akadályozza a politikust, hogy ellássa elnöki teendőit. A következő egy hétben például előbb Kínába és Tokióba, majd pedig Madridba utazik. Jean-Clause Junckernek a következő, jövő évi EP-választások után telik le a mandátuma, és már jelezte, hogy nem kíván hosszabbítani.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!