2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Szokatlanul heves téli vihar söpör végig Hawaii szigetein

Szokatlanul heves téli vihar söpör át a Hawaii-szigeteken, megnőtt az árvizek, fölcsuszamlások és fadőlések veszélye.

  • Szokatlanul heves téli vihar söpör végig Hawaii szigetein

Az Egyesült Államok szigetekből álló déli tagállamában heves esőzések és erős széllökések pusztítanak, egyes vidékein havazik.

Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS) arra figyelmeztetett, hogy a lassan mozgó zivatarok, erős szél és heves esőzés szerdáig és eltarthat, és "katasztrofális árvizeket" okozhat. A tagállam kormányzója, David Ige közleményben tudatta, hogy szükségállapotot rendelt el Hawaii valamennyi szigetén. A kormányzó felszólította a tagállam lakóit, hogy amennyiben tehetik, vonuljanak magasan fekvő vidékekre

Hawaii-szerte a vihar miatt megszakadt az áramszolgáltatás, Oahu szigetén négy menedékhelyet nyitottak, az oahui utakat víz árasztotta el. A honolului tűzoltók közleményben tudatták, hogy öt - kilenc- és tízéves - fiút mentettek ki egy megáradt patakból.

Mauin, ahonnan kisebb áramkimaradásokról és árvizekről érkeztek jelentések, hétfő estétől több mint 30 centiméter eső hullott le. A szüntelen esőzés miatt három amerikai pár kényszerült lemondani Mauira tervezett házasságkötését. A turisták egyébként is a szállodákban, zárt ajtók mögött rekedtek.

Az NWS szerint valamennyi szigeten számítani kell áradás, villámlások, földcsuszamlások és az erős széllökések jelentette veszélyre a következő napokban.

A havazás nem ritka a 4270 méter magas Mauna Kea-hegycsúcson, ahol egyébként csak obszervatóriumok vannak. A csúcshoz vezető úton már most 20 centiméter vastagságú hó esett, a széllökések az óránkénti 138 kilométeres sebességet is elérik.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A covid miatt lesznek többször betegek a gyerekek

A covid miatt lesznek többször betegek a gyerekek

Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint nem szabad félvállról venni a fertőzéseket, és van néhány praktika, amivel ha elkerülni nem is tudjuk, de csökkenthetjük a betegségek kockázatát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!