2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 11:00

Külföld

Szociális ellátás drogteszt ellenében

Az amerikaiak egy része csak akkor kaphat állami szociális ellátást, ha előtte aláveti magát drogtesztnek. Ez a szabályozás jelenleg az Egyesült Államok hét államában van érvényben, például Arizonában, Floridában, Missouriban és Oklahomában.

A magáncégek többségének is joga van drogtesztet végezni munkavállalóin: a munkaadók 84 százaléka él is ezzel a lehetőséggel a Washington Post által közölt felmérés szerint.

Az állami iskoláknak szintén joguk van megvizsgálni diákjaik egy részét, hogy éltek-e tudatmódosító szerekkel. Ez azokra a tanulókra vonatkozik, akik órán kívüli versenyszerű tevékenységekben vesznek részt. Emellett azokat a diákokat is megkérhetik ilyen tesztekre, akiknél megalapozott gyanú áll fenn droghasználatra.

Hivatalos becslések szerint az amerikai középiskolások csaknem harminc százaléka használ drognak minősülő szereket, elsősorban marihuánát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kiderült, miben igazán jó Karácsony

Kiderült, miben igazán jó Karácsony

A Budapestet csődközelben juttató főpolgármester rekordot ért el, mivel még soha ennyi hatósági nyomozás nem volt fővárosi ügyekben, mint a regnálása alatt – írja a Metropol.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Humanitárius segélyre, vagy újabb fegyverekre költené az Európában befagyasztott orosz vagyont?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!