2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Szingapúrban is van Soros-ellenesség, mégsem zavar senkit

Hír TV

2018. április 23., hétfő 07:06, frissítve: hétfő 07:56

Szingapúr nem Magyarország: ott is van Soros-ellenesség, de senkit sem zavar. Rendkívüli ellenzéki összefogás Törökországban. Nemzetközi lapszemle.

A magyar illiberális demokráciáról ír a The Week. A szerző szerint Orbán Viktor gyakorlatilag egypártrendszert épít Magyarországon. A cikk írója azt vizsgálja, mi tette ezt lehetővé. Úgy látja, Orbán a nacionalizmust és a külföldiektől való félelmet használta ki, és állami pénz segítségével elhitette az emberekkel, hogy a muszlimok és más sötét bőrű bevándorlók, valamint a liberálisok és a brüsszeli demokraták ostromolják az országot. A propaganda-kampány pedig hatásos volt, mert miközben Magyarországon komoly múltja van a külföldi megszállásnak, a demokráciával, a kapitalizmussal és a szabad sajtóval csak néhány évtizede ismerkedtek meg a magyarok.

Szingapúr nem Magyarország: ott is van Soros-ellenesség, de senkit sem zavar - írja a South China Morning Post. A szerző arra mutat rá, hogy Magyarországhoz hasonlóan a délkelet-ázsiai államból is mennie kell a Soros György pénzelte Nyílt Társadalom Alapítványoknak, de Szingapúrban ez nem kelt hangos felháborodást, és csak a maroknyi civil közösség emeli fel ellene a szavát. A cikk írója kiemeli: a kis országban 1959 óta ugyanaz a párt kormányoz, és a helyi vezetés szerint senkinek sem szabad beleszólnia a szingapúri belpolitikába.

Rendkívüli ellenzéki összefogásról számol be a török Hürriyet. A legnagyobb ellenzéki frakcióból 15 képviselő ül át a pár hónapja alakult Iyi Pártba, hogy az részt vehessen a júniusi előre hozott választásokon. A török törvények szerint legkevesebb 20 parlamenti képviselő kell az induláshoz, és ahhoz, hogy saját elnökjelöltet állítsanak. Az Iyi államfő-jelöltje, a pártalapító-vezető Meral Aksener egyes felmérések szerint közel olyan népszerű, mint Recep Tayyip Erdogan elnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!