2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Rendkívüli bejelentés Moszkvában: Magyarország nagymennyiségű orosz oltóanyagot vásárol

Magyarország Oroszországtól három ütemben tud nagymennyiségű oltóanyagot vásárolni - jelentette be a magyar külgazdasági és külügyminiszter a moszkvai tárgyalásai befejezése után péntek reggel a közösségi oldalán.

  • Rendkívüli bejelentés Moszkvában: Magyarország nagymennyiségű orosz oltóanyagot vásárol

Magyarország nemzeti érdeke az oltás felgyorsítása, újabb forrásból kell hatásos és biztonságos vakcinát vásárolni - mondta Szijjártó Péter a Mihail Albertovics Muraskó orosz egészségügyi miniszterrel tartott sajtótájékoztatón.

A nemzeti gyógyszerészeti hatóság szakemberei a héten megvizsgálták és meglátogatták az orosz oltóanyagot előállító gyártási helyszínt és a hatóság emberei nemzeti hatáskörben eljárva vészhelyzeti használati engedélyt adott az orosz oltóanyagnak, a Szputnyiknak

– jelentette be a magyar tárcavezető.

Szijjártó Péter kiemelte,

Magyarországnak nemzeti érdek az oltás felgyorsítása, ez úgy lehetséges, ha hatásos és biztonságos forrásból vásárolunk újabb vakcinát,

így nagy öröm az az megállapodás, hogy Magyarország Oroszországtól három ütemben tud nagymennyiségű oltóanyagot vásárolni.

A vonatkozó szerződést kitárgyaltuk, az éjszaka aláírtuk, azt pedig az orosz közvetlen befektetési alap is aláírta. A szerződés részleteiről a nap folyamán a magyar nyilvánosságot tájékoztatni fogják

- közölte.

Egy hosszú, két és félhónapos tárgyalás ért véget.

Szijjártó Péter kiemelte, Magyarországnak nemzeti érdek az oltás felgyorsítása.

Az oltás felgyorsítása Magyarországon emberéleteket véd meg. Az élet hamarabb visszatérhet a normalitás mezejére és lehetővé teszi, hogy a korlátozásokat korábban feloldják

- emelte ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!