2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:25

Külföld

Zelenszkij–Putyin-békecsúcs összehozásán dolgozik Orbán Viktor

A „béke barátai” címmel jelent meg egy írás a svájci Weltwoche-ban, amelyben a főszerkesztő, Roger Köppel azt írta, hogy Orbán Brazíliával és Kínával közösen egy olyan csúcstalálkozót szervez, amelyen ott lenne Oroszország és Ukrajna is - írja a Mandiner. Zelenszkij–Putyin-békecsúcs összehozásán dolgozik Orbán Viktor
Romániában újabb áradástól tartanak

Romániában újabb áradástól tartanak

Az országos vízügyi intézet három Galac megyei folyóra harmadfokú riasztást adott ki, amely vasárnap éjféltől lép életbe, Havasalföld és Moldva összes többi hegy- és dombvidéki folyóján pedig másodfokú a készültség. 2024. szeptember 29.
Kormányra kerülhet Orbánék szövetségese

Kormányra kerülhet Orbánék szövetségese

Az Osztrák Szabadságpárt nyerhette az ausztriai választásokat. Az FPÖ a szavazatok 28 százalékát gyűjthette be, ami több mint 11 százalékos erősödést jelent a korábbi választásokhoz képest. 2024. szeptember 29.
Jemeni célpontokat támadott Izrael

Jemeni célpontokat támadott Izrael

Izrael légicsapást mért az Irán támogatását élvező húszi felkelők kezén lévő jemeni Hodeida kikötőjére vasárnap - közölte az izraeli hadsereg. 2024. szeptember 29.
Itt a vasárnapi orosz hadijelentés

Itt a vasárnapi orosz hadijelentés

Elfoglalta az orosz hadsereg a luhanszki régióban lévő Makijivka települést - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. 2024. szeptember 29.
Hajrá, Willkommenskultur - felháborító jelenetsor játszódott le az Oktoberfesten + videó

Hajrá, Willkommenskultur - felháborító jelenetsor játszódott le az Oktoberfesten + videó

Több hatalmas nézettségű X-oldalon is fölbukkant, ahogy egy, a leírások szerint migrációs hátterű ember az Oktoberfesten sétál meglehetősen illuminált állapotban, közben nőket fogdos, lökdös - számolt be a Mandiner. 2024. szeptember 29.
Megtalálták a Hezbollah-vezér holttestét Bejrútban

Megtalálták a Hezbollah-vezér holttestét Bejrútban

Megtalálták a romok között a libanoni síita Hezbollah szervezet vezetőjének, Haszan Naszrallah sejknek a holttestét Bejrútban, ahol Izrael intézett légicsapást a szervezet katonai parancsnoksága ellen. 2024. szeptember 29.
Egyre nagyobb az eszkaláció veszélye a Közel-Keleten + videó

Egyre nagyobb az eszkaláció veszélye a Közel-Keleten + videó

Több mint 80 tonna bombát dobott le a Hezbollah bunkereire Izrael, ezekben csapásokban halt meg a szervezet vezetője is. Az amerikaiak szerint száraz-földi offenzíva is kezdődhet Libanon ellen. 2024. szeptember 29.
Bevándorlásra vonatkozó szigorításokat vezet be az olasz kormány + videó

Bevándorlásra vonatkozó szigorításokat vezet be az olasz kormány + videó

Az új szabályozásra azért volt szükség, mert az Olaszországba idénymunkára érkezők nagy része nincs foglalkoztatva. 2024. szeptember 29.
Ferenc pápa büntetést ígért az egyházban bujkáló abuzálóknak + videó

Ferenc pápa büntetést ígért az egyházban bujkáló abuzálóknak + videó

39 ezer hívő részvételével celebrált szentmisét Ferenc pápa Brüsszelben, belgiumi és luxemburgi apostoli útja zárásaként. A stadionban volt kollégánk, Bugnyár Zoltán. 2024. szeptember 29.

Nevelőjük szeme láttára szexuálisan zaklattak egy kiskorút egy spanyolországi nevelőotthonban + videó

Nyilvánosságra került egy bírósági végzés, ami szerint két arab származású tini szexuálisan zaklatott egy velük együtt élő kiskorút a zaragoza megyei Ateca nevelőotthonában, ahol illegális bevándorlókat is elhelyeztek. Részletek Tóth Brigitta tudósítótól. 2024. szeptember 29.

Egyre több áldozata van a nepáli áradásoknak

A Nepálban két napja tartó heves esőzések miatt kialakult áradásoknak és földcsuszamlásoknak már száz halálos áldozata van, és több tucatnyian eltűntek - közölték vasárnap a helyi hatóságok. 2024. szeptember 29.

100 éves lesz Jimmy Carter

A Nobel-békedíjjal kitüntetett Carter az Egyesült Államok legidősebb élő és egyben minden idők legmagasabb életkort megélt elnöke. 2024. szeptember 29.

Donald Trump: Kamala Harris soha nem tesz semmit, mindig csak siránkozik + videó

Trump szerint Harris bukott migrációs politikájának köszönhető, hogy 15 ezer migránst vádoltak meg vagy ítéltek el gyilkosság miatt. 2024. szeptember 28.

Egyetemi hallgatókkal és oktatókkal is találkozik Ferenc pápa + videó

Ma is folytatódik Ferenc pápa belgiumi apostoli útja. 2024. szeptember 28.

Tömeges gázolásra készült egy migráns a spanyolországi Murciában + videó

A marokkói férfi szóváltásba keveredett a helyi fiatalokkal az egyik diszkóban, majd bosszúból megpróbálta elgázolni őket. 2024. szeptember 28.

Muszlim családok brutális hagyománynak vetnek alá évente több ezer kiskorú lányt Olaszországban + videó

Legutóbb egy 8 éves kislányt csonkítottak meg a dél-olasz Lecce városában. Sokszor a hentesre bízzák a brutális feladatot. 2024. szeptember 28.

A bevándorlásra vonatkozó szigorításokat vezet be az olasz kormány + videó

A bevándorlásra vonatkozó szigorításokat vezet be az olasz kormány. Az új szabályozás bevezetésére azért volt szükség, mert az Olaszországba idénymunkára érkezők nagy része nem volt foglalkoztatva. 2024. szeptember 28.

Az izraeli erők megölték a libanoni Hezbollah vezetőjét

Az izraeli hadsereg szóvivője azt írta az X közösségi oldalon, hogy likvidálták Haszan Naszrallahot, aki "többé nem terrorizálhatja a világot". 2024. szeptember 28.

Amerika választ - Amikor kirúgták a vallást az amerikai iskolákból + videó

Mi az, amit, ha nem tudunk az amerikai politika hátteréről, akkor csak vakon tapogatózunk, erről beszélt az Amerika Választ című műsorunkban Kusai Sándor volt pekingi nagykövet és Szendrei Róbert Amerika-szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel. 2024. szeptember 28.

Az amerikai külügyminiszter felszólította Pekinget

Antony Blinken amerikai külügyminiszter pénteken kínai kollégájával, Vang Jivel folytatott megbeszélést. 2024. szeptember 28.

Izrael folytatta a libanoni főváros déli külterületinek bombázását

Az izraeli hadsereg szombaton is folytatta Bejrút déli elővárosainak, a Hezbollah síita milícia fellegvárának ostromát. 2024. szeptember 28.

Számos halálos áldozatot követelt a Helene-hurrikán

Az Egyesült Államok dél-keleti részén meghaladta a negyvenet a Helene-hurrikán halálos áldozatainak száma, a vihar áradásokat, komoly károkat, és nagy területen áramkimaradást okozva halad keresztül több államon pénteken. 2024. szeptember 28.

Szijjártó Péter: a nemzetközi politikának vissza kell térnie a kölcsönös tisztelet talajára + videó

A nemzetközi politikának vissza kell térnie a kölcsönös tisztelet talajára, és újfent előtérbe kell kerülnie a diplomáciának, kizárólag ez vezethet el az ukrajnai háború lezárásához is - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban. 2024. szeptember 28.

A pénteki bejrúti izraeli légicsapás célpontja a Hezbollah vezetője lehetett

Izrael pénteki bejrúti légicsapása bizonyítja, hogy nem törődik a közte és a Hezbollah közötti tűzszünet elérését célzó nemzetközi erőfeszítésekkel - jelentette ki Nadzsib Mikáti libanoni ügyvivő miniszterelnök, miután az izraeli hadsereg az Iránból támogatott Hezbollah síita milícia központi parancsnokságának épületét támadta Dahíja városrészben. 2024. szeptember 27.

Békét szorgalmazott Ferenc pápa + videó

Ferenc Pápa Leuvenben tartott beszédében arra buzdított a híveket, hogy tágítsák tovább határaikat és legyenek igazság keresők. Az egyházfő 46. apostoli útját holnap Brüsszelben folytatja, ahol egyházi személyekkel találkozik a katedrálisban. 2024. szeptember 27.

Fehéroroszország vezetője már a harmadik világháborúról beszélt

Harmadik világháborút jelentene egy Fehéroroszország elleni támadás - jelentette ki pénteken Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a minszki Informatikai és Rádióelektronikai Állami Egyetem hallgatóinak tartott beszédében. 2024. szeptember 27.

Trump ígéretet tett Zelenszkijnek

Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt az ukrajnai háború gyors befejezésére tett ígéretet megválasztása esetén Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, akit a New York-i Trump-toronyban fogadott pénteken. 2024. szeptember 27.

Netanjahu az ENSZ-közgyűlésen: Izrael békét akar, de az életéért küzd

Izrael békét akar annak ellenére, hogy az életéért küzd a megsemmisítésére törekvő barbár ellenségekkel szemben - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök pénteken New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 79. ülésszakán tartott felszólalásában. 2024. szeptember 27.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!