2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Szijjártó Péter: a liberális mainstream okolható az Európai Unió kudarcaiért + videó

Az Európai Unió kudarcot vallott az elmúlt időszak három fő kihívásának kezelésében, amelyért egyértelműen a liberális mainstream minden területet leuraló jelenléte okolható – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjában.

  • Szijjártó Péter: a liberális mainstream okolható az Európai Unió kudarcaiért + videó

Az európai stratégia megbukott az ukrajnai háború, az illegális migráció és a gazdasági nehézségek kezelésében is - mondta Szijjártó Péter, megjegyezve, hogy a liberális fősodor abszolút lehetetlenné teszi a racionális, alapos tiszteleten alapuló viták lefolytatását bármelyik területen.

"Ha azt mondjuk, hogy Ukrajnában a fegyverszállítások helyett jobb lenne békét teremteni, megkapjuk, hogy orosz kémek, Putyin személyes jóbarátai, vagy a Kreml propagandistái vagyunk. Ha azt mondjuk, az egyetlen módja, hogy külföldiek az ország területére lépjenek az a legális mód, akkor közel állunk hozzá hogy fasiszták legyünk vagy emberiség-ellenesek"

- fejtette ki.

Európa Szijjártó Péter szerint válságba kormányozta magát, mert a liberális mainstream véleményhegemóniát akar létrehozni. Ők tekintik magukat az egyetlen progresszív és demokratikus ideológiának a politikában, és aki nem áll készen arra, hogy összefogjon velük és liberális értéket képviseljen, azt autokratának, demokráciaellenesnek bélyegzik, noha a liberális mainstream a legkevésbé toleráns ideológia, amely Európában az elmúlt évtizedekben uralkodott - mondta, hozzátéve: nem tolerálják az alternatív véleményeket, nem állnak készen arra, hogy elfogadják a nem liberális álláspontokat, azokat nem tekintik európainak.

"A mi értelmezésünk szerint nem csak liberális demokrácia létezik, a demokrácia az demokrácia és pont, nem kell elé jelző" - hangsúlyozta. Megjegyezte ugyanakkor, az illiberális jelzőt mégis azért használja a magyar kormány, hogy jelezze, nem a liberális párt kormányoz, és egy politikai rendszer lehet demokrácia akkor is, ha konzervatív, keresztény és hazafias.

Európában a kereszténydemokrata hazafias pártokra populistaként tekintenek, miután a liberális fősodor leuralja a médiát az ngo-k és a civil szervezetek világát - vélekedett a külgazdasági és külügyminiszter. A legtöbb kormány az EU-ban kevés többséggel, koalícióban vagy kisebbségben kormányoz, így könnyű a liberális mainstreamnek nyomást gyakorolni - mondta, megjegyezve, hogy ő azon kevesek egyike az európai külügyminiszterek közül, aki kimondhatja, amit gondol, köszönhetően a stabil magyarországi politikai rendszernek, ami miatt sem a média sem az ngo-k nem avatkozhatnak be a kormány működésébe.

Kitért arra is, hogy Magyarországon a média igen sokszínű, nagyrészt a fele támogatja azt, amit a kormány tesz, a másik fele pedig gyűlöli. Szijjártó Péter szerint ez a sokszínűség a jelenlegi európai megítélés szerint azért számíthat médiadiktatúrának, mert a liberális fősodor nem rendelkezik a média 99,9 százalékával, ami az elvárás ma Európában.

Az ukrajnai háborút megemlítve leszögezte, hogy az uniós stratégia és szankciók nem érték el céljukat, Magyarország ezért - különös tekintettel az Ukrajnában élő magyar közösségre - a béketárgyalások megkezdését sürgeti - mondta.

A bevándorlás kérdésében Magyarország álláspontja változatlan: "fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy mi dönthessük el kit engedünk be a határainkon, kivel kívánunk együtt élni, semmiféle külső erő ezt nem döntheti el helyettünk" - közölte.

Ismertette azt is, hogy Magyarország tavalyelőtt 275 ezer, tavaly 200 ezer illegális migránst tartóztatott fel, ezért a stratégián nem változtat, marad a kerítés és a szigorú ellenőrzés. Az ettől eltérő megítélésnek látszanak a káros következményei Európa nyugati felén - mondta, a párhuzamos társadalmakat és a modernkori antiszemitizmus megjelenését említve.

A gazdasági kihívásokat említve Szijjártó Péter úgy vélte, hogy míg az EU veszít versenyképességéből és a globális GDP-részesedésben a harmadik helyre csúszott a másodikról Kína után, Magyarország nemhogy túlélte a válságokat, de rendkívül sikeres is.

Mindez "a magyar emberek bölcs döntésének köszönhető, amely alapján az elmúlt négy választást megnyertük" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ez jelenti a demokráciát, és a politikai stabilitás képezi az erős alapját az ország sikereinek.

Arról is beszélt, hogy a 2022-es választásokon több 10 millió dollárt fektettek be külföldről, hogy összefogásra bírják az ellenzéki pártokat, és a kormány elleni támogatást az Egyesült Államokból, Soros György hálózatából koordinálták, olyan szervezetek, amelyek nem állnak túl távol a mostani amerikai kormánytól.

Magyarország jövőképe, hogy ne legyen háború, ne legyen migráció, ne legyen gender. "Békét akarunk Ukrajnában, nem vagyunk hajlandóak az illegális migránsok befogadására, a társadalom pedig a családra alapul: anya, apa, gyerek" - tette hozzá.

A békéhez és a javuló amerikai kapcsolatokhoz pedig szerinte Donald Trump a megoldás - jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!