2021. március 1.,
hétfő, Albin napja

Szijjártó: A vállaltnál korábban és több vakcina érkezik Magyarországra Kínából

MTI

2021. február 16., kedd 07:19

A szerződésben vállaltnál korábban és több koronavírus elleni vakcina érkezik Magyarországra Kínából - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedd reggel a Facebook-oldalán. Menczer Tamás bejegyzéséből pedig kiderült, hogy a magyar gép, fedélzetén a kínai vakcinával nemrég földet ért.

Szijjártó Péter a videóban azt mondta, hogy a szerződés szerint február végéig félmillió kínai vakcina érkezett volna Magyarországra, de most, február közepén 550 ezer vakcinát szállítanak.

A külügyminisztert a videóban erről Magyarország pekingi nagykövete tájékoztatta telefonon. Pesti Máté elmondta: a 84 hűtőkonténerben tárolt 550 ezer vakcinát már bepakolták a repülőgépbe, amely egy óra múlva indul Pekingből Budapestre.

A külügyminiszter a beszélgetés végén arra kérte a nagykövetet, hogy az első adag szállítmány elindulása után dolgozzon a következő szállítási terminuson.

Időközben Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára arról osztott meg egy fotót a közösségi oldalán, hogy a magyar gép megérkezett Pekingből, fedélzetén 275 ezer ember oltására elegendő oltóanyaggal.

Megjött!

Közzétette: Menczer Tamás – 2021. február 16., kedd

A kínai Sinopharm vakcinaszállítmány keddi megérkeztével már ötfajta koronavírus elleni oltóanyag érhető el Magyarországon.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. február 16., kedd

MTI/Hír TV