2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Szijjártó: A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben

A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben, ezért azt nem szabad ideológiai vagy politikai kérdésként kezelni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a ENSZ-Közgyűlés 76. ülésszakán New Yorkban. Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a pandémia miatt az élet nagy része a virtuális térbe szorult, ezért különösen fontos a kibervédelem és a kiskorúak védelme a szélsőséges ideológiai és szexuális propagandával szemben. A miniszter kitért az újabb tömeges migrációs hullám veszélyeire is. Mint fogalmazott: a járvány és a migráció ördögi kört alkotnak, hiszen minél többen fertőződnek meg, annál többen kelnek útra, ezzel tovább terjesztve a vírust. Hozzátette: az afganisztáni konfliktus pedig az újabb bevándorlási hullám melegágya.

  • Szijjártó: A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben

Meg kell akadályoznunk, hogy Afganisztán a terrorista szervezetek bölcsője legyen, meg kell akadályoznunk az Afganisztánból jövő migrációs hullámot, mert ez egy közvetlen biztonsági fenyegetéts fog jelenteni Afganisztán szomszédságára és egész Európára egyaránt. Meg kell erősítenünk a globális harcot a terrorizmus ellen, és ebben az Egyesült Nemzetek Szervezetének fontos szerepet kell játszani.

- mondta Szijjártó Péter,  külgazdasági és külügyminiszter.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!