2021. 10. 24. Vasárnap Salamon napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Hírek 16:00

Külföld

Szijjártó: A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben

A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben, ezért azt nem szabad ideológiai vagy politikai kérdésként kezelni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a ENSZ-Közgyűlés 76. ülésszakán New Yorkban. Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a pandémia miatt az élet nagy része a virtuális térbe szorult, ezért különösen fontos a kibervédelem és a kiskorúak védelme a szélsőséges ideológiai és szexuális propagandával szemben. A miniszter kitért az újabb tömeges migrációs hullám veszélyeire is. Mint fogalmazott: a járvány és a migráció ördögi kört alkotnak, hiszen minél többen fertőződnek meg, annál többen kelnek útra, ezzel tovább terjesztve a vírust. Hozzátette: az afganisztáni konfliktus pedig az újabb bevándorlási hullám melegágya.

Meg kell akadályoznunk, hogy Afganisztán a terrorista szervezetek bölcsője legyen, meg kell akadályoznunk az Afganisztánból jövő migrációs hullámot, mert ez egy közvetlen biztonsági fenyegetéts fog jelenteni Afganisztán szomszédságára és egész Európára egyaránt. Meg kell erősítenünk a globális harcot a terrorizmus ellen, és ebben az Egyesült Nemzetek Szervezetének fontos szerepet kell játszani.

- mondta Szijjártó Péter,  külgazdasági és külügyminiszter.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését az illegális bevándorlás miatt

A schengeni övezet külső határain továbbra sem valósul meg a megfelelő védelem. 2021. október 24.

Gyorsul a járvány terjedése Nyugat-Európában

Ausztriában várhatóan karantén vár azokra, akik nem oltatták be magukat koronavírus elleni vakcinával. 2021. október 24.

Mérgező gáz szivárog egy kigyulladt teherhajó tartályaiból Kanada partjainál

Lángokban áll egy teherhajó Kanada délnyugati partjainál. 2021. október 24.

Legfrisebb híreink

Szemét gyulladt ki a lakásban, menekültek a lakók

Felhalmozott hulladék égett tegnap Budapesten a VIII. kerületben, egy Bezerédi utcai lakásban. A tűz miatt harmincöt ember volt kénytelen egy időre elhagyni otthonát. A fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!